Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Η κακή διατροφή προκαλεί περισσότερους θανάτους από ό,τι το κάπνισμα

Στο συμπέρασμα ότι η ανθυγιεινή διατροφή προκαλεί 11 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που προκαλείται από το κάπνισμα, προχώρησαν ερευνητές του Institute of Health Metrics and Evaluation.


Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet επισημαίνεται ότι το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι η κακή διατροφή αλλά η απουσία «καλών» τροφίμων στη σύγχρονη διατροφή.

Οι κυριότερες αιτίες θανάτου που σχετίζονται με τη διατροφή είναι η καρδιακή ανακοπή και το έμφραγμα ενώ ακολουθούν διάφοροι τύποι καρκίνου και ο διαβήτης τύπου 2.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας η καλύτερη διατροφή θα μπορούσε να αποτρέψει έναν στους πέντε θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Η κατανάλωση λίγων φρούτων και λαχανικών σε συνδυασμό με την υπερβολική χρήση αλατιού συντελούν στους μισούς θανάτους που οφείλονται στη διατροφή.


Για το λόγο αυτό επισημαίνουν ότι αντί να πειστούν οι άνθρωποι να καταναλώνουν λιγότερη ζάχαρη, αλάτι ή λίπη «όπως προτείνεται στις περισσότερες διατροφικές καμπάνιες τις τελευταίες δύο δεκαετίες», θα ήταν καλύτερο να προωθηθουν οι ποιοτικότερες και υγιέστερες διατροφικές επιλογές.

Tags
Back to top button