Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Επτά λόγοι να τρώτε σπαράγγια

Τα σπαράγγια, με επιστημονική ονομασία Asparagus officinalis, διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων, όπως σε πράσινο, λευκό και μοβ.


Τα σπαράγγια έχουν λίγες θερμίδες και είναι γεμάτα με βασικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Ας δούμε λοιπόν επτά λόγους να τρώτε αυτά τα δημοφιλή σε όλον τον κόσμο λαχανικά.

  1. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φτωχά σε θερμίδες. Τα σπαράγγια έχουν λίγες θερμίδες, αλλά διαθέτουν εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ. Μισό φλιτζάνι (90 γραμμάρια) μαγειρεμένα σπαράγγια περιέχει μόλις 20 θερμίδες. Τα σπαράγγια διαθέτουν μικρές ποσότητες ιχνοστοιχείων, όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και η ριβοφλαβίνη, ενώ είναι μια εξαιρετική πηγή της βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη θρεπτική ουσία που εμπλέκεται στην πήξη του αίματος και την υγεία των οστών. Επιπλέον, τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη και πολλές σημαντικές διεργασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της κυτταρικής ανάπτυξης και του σχηματισμού DNA.
  2. Καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Τα σπαράγγια αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και Ε, των φλαβονοειδών και των πολυφαινολών. Τα αντιοξειδωτικά αποτρέπουν τη συσσώρευση επιβλαβών ελευθέρων ριζών και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.
  3. Μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Ως καλή πηγή φυτικών ινών, τα σπαράγγια προάγουν την πεπτική υγεία και μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαβήτη.
  4. Συμβάλλουν σε μια υγιή εγκυμοσύνη. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9), ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  5. Μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα σπαράγγια περιέχουν κάλιο, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η έρευνα σε ζώα έχει διαπιστώσει ότι τα σπαράγγια μπορεί να περιέχουν μια δραστική ένωση που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση.
  6. Βοηθούν στο αδυνάτισμα. Έχουν λίγες θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες. Αυτά τα στοιχεία καθιστούν τα σπαράγγια μια τροφή ιδανική για αδυνάτισμα.
  7. Εντάσσονται εύκολα στη διατροφή σας. Τα σπαράγγια είναι ένα εύγευστο και ευέλικτο λαχανικό που είναι εύκολο να ενσωματωθεί στη διατροφή σας. Προσθέστε τα σε σαλάτες, φριτάτες, ομελέτες ή απλά βράστε τα και απολαύστε τα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Tags
Back to top button