Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επίθεση σε δικηγορικό γραφείο: Συνελήφθη ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Διέλυσαν το δικηγορικό γραφείο και η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Στη σύλληψη ενός εκ των ηγετικών στελεχών του Ρουβίκωνα προχώρησε η αστυνομία μετά την καταδρομική επίθεση μελών της οργάνωσης σε δικηγορικό γραφείο. Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έφοδο στο δικηγορικό γραφείο και άρχισαν να τα σπάνε, ενώ έβαψαν με μπογιές τους τοίχους. «Είχαμε πει να σταματήσετε να απειλείτε τον κόσμο», φώναξε ένα μέλος της αναρχικής συλλογικότητας, την ώρα που οι υπάλληλοι τους ζητούσαν να φύγουν.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο indymedia:

Δεν νομίζουμε ότι χρειαζόταν εμάς το δικηγορικό γραφείο Κάρολος Χανικιάν για να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του. Και κατά συνέπεια δεν θα περιμέναμε ότι η προηγούμενη παρέμβασή μας θα το οδηγούσε σε κάποια κρίση συνείδησης ώστε να σταματήσει να ταλαιπωρεί φτωχούς να ξεπληρώσουν τράπεζες και funds . Άλλωστε οι νουθεσίες και μερικές αόριστες απειλές συνιστούν μεν κίνδυνο για απελπισμένους δανειολήπτες αλλά δεν ιδρώνουν το αυτί όσων τους τηλεφωνούν. Για όποιον δουλεύει ως μπράβος της νόμιμης μαφίας, είναι λογικό να κάνει γρήγορα εκτίμηση κινδύνου. Κι από πρώτη άποψη το να θεωρήσεις ότι δεν θα πέσει δεύτερη οβίδα στο ίδιο σημείο είναι αναμενόμενο συμπέρασμα για έξυπνους ανθρώπους.
Όχι και τόσο έξυπνους όπως αποδείχθηκε, αφού ξαναπήγαμε.
Κι αυτό είναι ένα δίδαγμα που μας δίνουν οι ίδιες οι εισπρακτικές. Δεν αρκεί ένα τηλέφωνο για να πειστεί ο «μη-άριστος» προλετάριος να ξεχρεώσει τους στυλοβάτες της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας. Χρειάζεται και δεύτερο τηλέφωνο, πιο σαφές, πιο αποφασιστικό. Να δίνει την αίσθηση ότι σφίγγουν τα λουριά. Το ίδιο χρειάζεται και ο μπράβος της νόμιμης μαφίας λοιπόν. Μια δεύτερη επίσκεψη, πιο σαφή, πιο αποφασιστική.
Αυτό κάναμε.
Αλλά παρ’ όλα αυτά θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε ισοπεδωτικοί. Ούτε αδιαφορούμε για την τύχη των εργαζόμενων ακόμα κι αν δουλεύουν σε κάτι τόσο άθλιο. Αν το δικηγορικό γραφείο αποφάσιζε να ενοχλήσει κόμματα που χρωστάνε, μεγαλοβιομήχανους και πολιτικούς εμείς δεν θα είχαμε αντίρρηση. Να τους παίρνει τηλέφωνο ό,τι ώρα θέλει, όσο συχνά θέλει, ας τους απειλήσει κιόλας. Αρκεί ένας από αυτούς να πληρώσει το χρέος και η εισπρακτική θα έχει βγάλει τόσο χρήμα όσο με χίλιους φτωχούς. Υπάρχει λύση. Ας το σκεφτούν οι υπεύθυνοι του δικηγορικού γραφείου.

Tags
Back to top button