Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Επίθεση Γ. Πατούλη σε Ν. Τόσκα για την πρόληψη των πυρκαγιών

«Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, αν και επέλεξε να εξαπολύσει μια επίθεση ως κομματικός εκπρόσωπος στο συνάδελφο δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, δεν μας απαντά σε θεσμικό επίπεδο από τη θέση του τι έχει πράξει προκειμένου να εξαλείφουν προβλήματα που αφορούν για παράδειγμα στην ασφάλεια των πολιτών, τη συντήρηση των οχημάτων του στόλου της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς και στην πρόληψη των πυρκαγιών» σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή του.

Ο Γιώργος Πατούλης υποστηρίζει ότι ο κ. Τόσκας ως «Αναπληρωτής Υπουργός όλων των Ελλήνων επιλέγει να απαντά με κομματικές επιθέσεις και όχι σε καίρια και ουσιαστικά ερωτήματα». Και προσθέτει:  «Οι πολίτες δε θέλουν έναν υπουργό που τον ακολουθούν δεκάδες αυτοκίνητα και πλήθος αστυνομικών. Θέλουν έναν υπουργό που θα μπορεί να δίνει λύσεις για την αποτελεσματικότερη ασφάλεια τους. Ο κ. Τόσκας κατά καιρούς, είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο επιτίθεται στην αυτοδιοίκηση, (π.χ. Ε. Χαρχαλάκη και Γ. Καμίνη), επειδή οι αιρετοί ζητούν τα αυτονόητα. Την προστασία των δημοτών και της περιουσίας τους».

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ρωτά τον κ. Τόσκα:

Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει για την ασφάλεια των πολιτών τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο;

Πώς αντιμετωπίζονται τα κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής;

Τι μέτρα έχει λάβει για την πρόληψη πυρκαγιών;

Υπάρχει ισχυρός κρατικός εναέριος στόλος πυρόσβεσης και κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες για απαρχαιωμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη, η ενοικίαση των οποίων μας κοστίζει υπέρογκα χρηματικά ποσά;

Γίνεται η κατάλληλη συντήρηση του στόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας;

Ισχύει ότι σε πολλές περιπτώσεις ζητείται από τους δήμους να διαθέσουν ελαστικά και καύσιμα για να μπορέσουν να κινηθούν, τα οχήματα και οι μηχανές της ΕΛ.ΑΣ.;

Ποιος είναι ο σχεδιασμός του για να μην επαναληφτούν φαινόμενα καταστροφής καταστημάτων όπως συνέβη πρόσφατα στο Κέντρο της Αθήνας;

Πώς θα προστατέψει τη δημόσια και δημοτική περιουσία από τους καταληψίες;

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμπληρώνει:

«Θα περιμέναμε από ένα προϊστάμενο σε ένα τόσο νευραλγικό Υπουργείο να φέρεται ως προϊστάμενος όλων των πολιτών και να μην εξαπολύει επιθέσεις κομματικού χαρακτήρα, όπως έπραξε με την περίπτωση του συναδέλφου δημάρχου Κυθήρων. Αν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του, προκειμένου οι συμπολίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς, τότε να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της ασφάλειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». 

Tags
Back to top button