Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων - Ο ρόλος των θεσμών

Με μια νέα ρύθμιση οφειλών έως και σε 120 δόσεις για όλους, τόσο για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία όσο και στην εφορία, η κυβέρνηση επιχειρεί να διευκολύνει πολίτες και επιχειρηματίες στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών περιέγραψε χθες ένα τριπλό σχέδιο ρυθμίσεων και διευκολύνσεων, έναντι του οποίου όμως οι αρχικά κάθετα αρνητικοί θεσμοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

Τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όμως όσο και στο υπουργείο Εργασίας, θεωρείται δεδομένη η άμεση ενεργοποίηση ενός νέου σχήματος δόσεων που μπορεί να φτάνουν έως και τις 120 για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πιο «έτοιμη» φαίνεται η ρύθμιση την οποία επεξεργάζεται το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου. Χωρίς περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια κάθε οφειλέτης των ασφαλιστικών ταμείων θα μπορεί να εντάξει άμεσα σε έως και 120 δόσεις (σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής) τα χρέη του.

Ειδικά για χρέη που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα προβλέπεται επανυπολογισμός τους με διαγραφή προσαυξήσεων έως και 85% και συνολική συρρίκνωσή τους έως και κατά 60%, ενώ για τα χρέη του 2017 δεν προβλέπεται κούρεμα παρά μόνο ενσωμάτωση στο σχήμα της σταδιακής καταβολής.

Αντίστοιχα σχέδια επεξεργάζεται και το υπουργείο Οικονομικών για τις οφειλές στην εφορία.

Σε δεύτερο χρόνο, από το καλοκαίρι και μετά, τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης αφορούν μία «ολιστική ρύθμιση», όπως την περιέγραψε χθες αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, με μόνιμο εξωδικαστικό μηχανισμό για χρέη σε τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Όλα τα παραπάνω ωστόσο τελούν υπό την έγκριση των θεσμών.

Tags
Back to top button