Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη (φώτο)

Ο Κώστας Καραμανλής έκανε ένα «mini» τουρ στη Βόρεια Ελλάδα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πεζοπορία, επίσκεψη στο εγκαταλελειμμένο προσφυγικό χωριό Νέα Σεβάστεια και κρασί στη… Δόμνα.

Ένα κάλεσμα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη για επίσκεψη στο χωριό «Σοχός» λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη ήταν η αφορμή για να ανέβει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Μακεδονία την Παρασκευή (20.12).

«Είχε εκφράσει πριν λίγους μήνες την επιθυμία του να επισκεφθεί την περιοχή. Είχε χρόνια να ρθει και οργάνωσα την επίσκεψη» είπε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, κάνοντας το χατίρι του πρώην πρωθυπουργού.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σάββας Αναστασιάδης μαζί με τον Κώστα Καραμανλή και κοινούς φίλους ανέβηκαν στο οροπέδιο της περιοχής, έκαναν πεζοπορία, επισκέφτηκαν το εγκαταλειμμένο προσφυγικό χωριό Νέα Σεβάστεια αλλά και τα εκκλησάκια της περιοχής.

Ο πρώην πρωθυπουργός είδε το εγκαταλελειμμένο σχολείο της Νέας Σεβάστειας, συνάντησε στη διαδρομή του βοσκούς και κυνηγούς και αντάλλαξε ευχές. Επισκέφτηκε το λαογραφικό μουσείο του Σοχού και η εξόρμηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με βόλτα στο χωριό όπου η παρέα τσίμπησε ελαφρά.

Το Σάββατο (21.12) ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να δει φίλους και συγγενείς στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και μία από τις πιο παλιές και παραδοσιακές ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, τη «Δόμνα» η οποία βρίσκεται κάτω από τα βυζαντινά τείχη της πόλης και έχει μείνει στην ιστορία για τα ατέλειωτα γλέντια και τις ομηρικές… οινοποσίες των προηγούμενων δεκαετιών.

Ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί σπίτι στη Θεσσαλονίκη και ανεβαίνει πολύ τακτικά στην πόλη ενώ και η γυναίκα του κατάγεται από πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και όταν επισκέπτεται πόλεις της Βόρειας Ελλάδας τις περισσότερες φορές κάνει… στάση στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή (22.12) ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Α’ Σερρών, τόπο καταγωγής του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μαζί του ήταν και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο αδελφός του Εθνάρχη, Αχιλλέας Καραμανλής.

Tags
Back to top button