Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επισιτιστική κρίση-Αίγυπτος: Συνεργασία με την Ινδία για παραγωγή αλευριού από σιτάρι και πατάτα

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εφοδιασμού, Αλί Μοσελχί, δήλωσε την Κυριακή ότι η Αίγυπτος έχει συνάψει σύμβαση για την αγορά 180.000 τόνων σιταριού από την Ινδία, που είναι πολύ λιγότερο από ό,τι είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το Sky News Arabia, και όπως μεταδίδει το 

Η Αίγυπτος μελετά τρόπους για την παραγωγή περισσότερου αλευριού  από τα σιτηρά με τη χρήση πατάτας για την παρασκευή ψωμιού, καθώς μειώνονται οι εισαγωγές.

Η χώρα του Νείλου, ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς σιταριού στον κόσμο, αγόραζε τα τελευταία χρόνια μεγάλες ποσότητες σιτηρών από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά οι εισαγωγές της διακόπηκαν από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Πώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας πυροδότησε την επισιτιστική κρίση; Τι πρέπει να γίνει τους επόμενους δύο μήνες "αλλιώς θα είναι φρικτό"

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αύξησε το κόστος των εισαγωγών σιταριού της Αιγύπτου. Η Αίγυπτος βασίζεται κυρίως στις εισαγωγές σιταριού για να διανέμει επιδοτούμενο ψωμί σε περισσότερους από 70 εκατομμύρια ανθρώπους σε έναν πληθυσμό 103 εκατομμυρίων ατόμων.

Λόγοι επισιτιστικής ασφάλειας

Ο Μοσελχί είχε πει τον Μάιο ότι η Αίγυπτος, η οποία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις πηγές εισαγωγών της, είχε συμφωνήσει να αγοράσει 500.000 τόνους σιταριού από την Ινδία. 

Η Ινδία απαγόρευσε τις εξαγωγές σιταριού τον ίδιο μήνα, αλλά επέτρεψε την προμήθεια του σε χώρες όπως η Αίγυπτος για λόγους επισιτιστικής ασφάλειας .

Ο Μοσελχί δήλωσε ότι ο προμηθευτής έδωσε άδεια για παράδοση σιταριού που βρίσκονταν στα ινδικά λιμάνια.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία ήταν για 500.000 τόνους, αλλά αποδείχθηκε ότι ο προμηθευτής είχε 180.000 τόνους που παρέμειναν σε αποθήκες λιμανιών.

Ο Αιγύπτιος υπουργός πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με Ρώσους προμηθευτές για τη σύναψη συμφωνίας για την αγορά σιταριού.

Εξάλλου, ο Μοσελχί ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος μελετά τρόπους για να αποκτήσει περισσότερο αλεύρι από σιτηρά, γεγονός που θα αυξήσει το ποσοστό παραγωγής αλευριού που χρησιμοποιείται στο επιδοτούμενο ψωμί στο 87,5 τοις εκατό από 82 τοις εκατό.

Πρόσθεσε ότι έτσι θα εξοικονομηθούν περίπου 500 χιλιάδες τόνοι εισαγόμενου σιταριού, καθώς και η εισαγωγή πεντέμισι εκατομμυρίων τόνων σίτου το οικονομικό έτος 2022/2023.

Μια άλλη ιδέα είναι να αναμειχθεί αλεύρι σίτου με λευκές πατάτες. «Μελετάμε αυτήν την τεχνολογία τώρα», είπε ο Μοσελχί.

Ο ίδιος είπε ότι τα τρέχοντα αποθέματα σιταριού επαρκούν για σχεδόν έξι μήνες μετά την αγορά 3,9 εκατομμυρίων τόνων τοπικής καλλιέργειας.

Tags
Back to top button