Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Επίσημη ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου για τους ιπτάμενους δίσκους, το 1953…

Στις 19 Νοεμβρίου του 1953, το αγγλικό Υπουργείο Στρατιωτικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα, στις 3 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς το απόγευμα, υπό εντελώς ανέφελο ουρανό, παρατηρήθηκε σε ύψος 20.000 περίπου μέτρων ένας ιπτάμενος δίσκος.

Το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο το αντιλήφθηκε πρώτη μια ομάδα τεχνιτών της Αεροπορίας, οι οποίοι δοκίμαζαν ένα νέο τηλεσκοπικό ραντάρ.

Ο Επιλοχίας της ομάδας ανέφερε ότι το εν λόγω αντικείμενο είχε υπόλευκη απόχρωση, ενίοτε, όμως, φαινόταν ως πυρπολούμενο. Το σφαιρικό πτητικό μηχάνημα εξαφανίστηκε μετά από λίγο, μέσα σ’ ένα σύννεφο.

Γνωστοποιήθηκε, ακόμη, ότι ο ιπτάμενος δίσκος εθεάθη και από τους πιλότους δύο καταδιωκτικών αεροσκαφών, στην ίδια ακριβώς περιοχή, αλλά σε ύψος 7.000 μέτρων περίπου, όπου εντοπίστηκε να κινείται με εξωπραγματική ταχύτητα, ενώ παράλληλα εξέπεμπε ισχυρότατη λάμψη.

Φυσικά, το Υπουργείο έσπευσε να ανακοινώσει ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις είχε αποδειχθεί ότι κατά 95% οι εμφανίσεις αυτές οφείλονταν σε φυσικά αίτια, όπως μετεωρίτες, αντανακλάσεις κ.λ.π.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξάλλου, δήλωσε ότι την ίδια ημέρα, πάνω από το Kent, είχε υψωθεί μετεωρολογικό αερόστατο, αλλά τους ήταν δύσκολο να εξηγήσουν το πώς αυτό θα μπορούσε να είχε βρεθεί εντός της εμβέλειας του στρατιωτικού ραντάρ.

Επιπλέον, η εφημερίδα «Evening Standard» έγραφε σε άρθρο της ότι ένας εργάτης από την κομητεία του Kent είχε παρατηρήσει το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου δύο περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα, που παρέμεναν ακίνητα στον ουρανό.

Ο εργάτης είχε πει στην εφημερίδα: «Η ώρα ήταν 15:15 και ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος κι ανέφελος. Είδα έναν ιπτάμενο δίσκο να στέκει ακίνητος πάνω από το κεφάλι μου, σε αρκετά μεγάλο ύψος και παρέμεινε έτσι, στην ίδια θέση, μέχρι τις 16:30.

Μα, μετά από λίγο άρχισε να εκπέμπει σήματα. Τότε, ένα άλλο περίεργο αντικείμενο, αρκετά μικρότερο, αποσπάστηκε από το πρώτο και παρέμεινε κι αυτό ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μικρή απόσταση από το αρχικό σκάφος. Αργότερα, άρχισαν να εκπέμπουν και τα δυο μαζί φωτεινότατα σήματα».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 20/11/1953…

Tags
Back to top button