Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Επικοινωνία Ν.Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Σάμεχ Σούκρι

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ενόψει του αυριανού Φόρουμ Φιλίας (Philia Forum).

Κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αιγύπτου συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την ευρύτερη περιφερειακή συνεργασία για την προώθηση της σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα διοργανώνει αύριο, στην Αθήνα, τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών «Philia Forum», με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κύπρου, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως έκαναν γνωστό σήμερα το απόγευμα διπλωματικές πηγές. Έχουν ακόμα προσκληθεί να συμμετάσχουν η Ιορδανία και το Ιράκ.

Στη συνάντηση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της προώθησης και εμπέδωσης των πολυμερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ χωρών εταίρων στην ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο, θα εξετασθούν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, καθώς και οι κοινές προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η σύγκληση του Φόρουμ Φιλίας, με τη συμμετοχή Αραβικών κρατών και κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποδηλώνει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας συνεργασίας μεταξύ της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου με τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη, επισήμαναν νωρίτερα οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Την έναρξη της συνάντησης θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (περί ώρα 11:15 π.μ.), ενώ μετά το πέρας των εργασιών της υπουργικής ολομέλειας θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο (περί ώρα 13:35).

Tags
Back to top button