Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα και ποιες συσκευές αφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα», το νέο πρόγραμμα επιδότησης βρίσκεται στα σκαριά και κατά πάσα πιθανότητα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, με τον προϋπολογισμό του να υπολογίζεται περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ώστε όλα τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές τους.

Το πρόγραμμα επιδότησης θα αφορά φυσικά πρόσωπα και κατά πάσα πιθανότητα οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι θα προτρέπονται να αγοράσουν σύγχρονες συσκευές χαμηλής κατανάλωσης, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου η επιδότηση θα είναι της τάξης του 30 – 40% επί της δαπάνης προμήθειας και ταυτόχρονα θα υπάρχει ανώτατο ποσό επιδότησης.

Επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα – Ποιοι οι δικαιούχοι (vid)

Ποιες συσκευές θα επιδοτούνται

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και οι καταψύκτες θα είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης για το 2022. Πρόκειται για τις πιο ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες ευθύνονται για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να τις αντικαταστήσουν με καινούριες που θα είναι λιγότερο ενεργοβόρες και θα έχουν μεγαλύτερη απόδοση.

Πιθανότατα, να δημιουργηθεί μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα γίνονται οι αιτήσεις ενώ η επιδότηση μπορεί να δοθεί και με τη μορφή κουπονιού έκπτωσης. Όμως, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ή και… παλαιότητας, καθώς η επιδότηση θα δοθεί πρώτα σε αυτούς που έχουν συσκευές από τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, και μετά σε όσους έχουν πιο καινούριες ηλεκτρικές συσκευές. Θα ληφθεί υπ’ όψιν και η οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Πότε θα δοθεί η επιδότηση

Το πρόγραμμα δεν αναμένεται να προκηρυχθεί νωρίτερα από τον Απρίλιο. Μέχρι τότε, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα επιδιώξει να συναντηθεί με εκπροσώπους της αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών προκειμένου να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρήσιμες λεπτομέρειες για τις επιλέξιμες δαπάνες και τον τρόπο ενίσχυσης.

Tags
Back to top button