Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επίδομα θέρμανσης: Μπόνους για όσους χρησιμοποιούν ρεύμα για να ζεσταθούν - Οι αλλαγές

Με μπόνους έως και 20% υψηλότερου επιδόματος θέρμανσης θα ανταμειφθούν όσοι επιλέξουν φέτος να θερμανθούν με ηλεκτρικό ρεύμα προκρίνει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ωθήσει περισσότερα νοικοκυριά σε πιο οικολογικές λύσεις θέρμανσης.

Υπουργείο Οικονομικών και Ενέργειας έχουν οριστικοποιήσει την σχετική υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

-Η απόφαση εκδίδεται τις επόμενες ημέρες
-Τον Νοέμβριο αρχίζουν οι αιτήσεις
-Τον Δεκέμβριο γίνονται οι πρώτες πληρωμές

 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι φετινές αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης θα περιλαμβάνουν:

-Αύξηση του μέγιστου επιδόματος από τα 1000€ στα 1200€
-Το επίδομα για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι υψηλότερο κατά 20% σε σχέση με το επίδομα για τη χρήση πετρελαίου ή άλλων πηγών
-Αυξημένο θα είναι το επίδομα και για τις περιοχές με πολύ κρύο , χωρίς όμως να ξεπερνά τα 1200€.
-Καταβολή σε 2 δόσεις. Η πρώτη το Δεκέμβριο σε ποσοστό 60% της συνολικής δικαιούμενης επιδότησης. Θα υπολογιστεί όμως με βάση τις βαθμοημέρες κρύου (την παραδοχή δηλαδή για το πόσο κρύο κάνει σε μια περιοχή) του περσινού έτους. Η 2η δόση θα έρθει τον Απρίλιο και θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα της φετινής χειμερινής περιόδου.

 
Υπολογίζεται ότι περίπου 800.000 νοικοκυριά θα μοιραστούν φέτος 260εκατ€ επιδοτήσεων.
 
Εισοδηματικά και Περιουσιακά κριτήρια πάντως δεν αλλάζουν:

-16.000€ για τον άγαμο   
-24.000€ για τον έγγαμο με αύξηση του κατά 5.000€ για κάθε παιδί.  
-Για μονογονεϊκή οικογένεια – χωρίς την προσαύξηση τέκνου – το όριο τίθεται στις 29.000€  με προσαύξηση 5.000€/τέκνο
 

Το όριο ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να ξεπερνά:
 
-Τις 200.000€ για τον άγαμο
-Τις 240.000€ για τα ζευγάρια (γάμος, σύμφωνο συμβίωσης)
-Προβλέπεται προσαύξηση 40.000€ για κάθε παιδί.
-Χωρίς αλλαγή μένει και ο «κόφτης» για όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 80.000€
 

Η πλατφόρμα myΘέρμανση θα ανοίξει τον Νοέμβριο και η αίτηση χορήγησης επιδόματος πρέπει κατά περίπτωση να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
- ΑΦΜ και Ονοματεπώνυμο
- Αριθμό εξαρτώμενων τέκνων
- Ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία
- Αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικία,
- Ταχυδρομική διεύθυνση
- Ένδειξη αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη όπως και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
- Τετραγωνικά μέτρα
- Είδος του επιθυμητού προς επιδότηση καυσίμου θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας,
- Στοιχεία Επικοινωνίας
- Η αναγραφή του IBAN του δικαιούχου είναι εκ των ων ουκ άνευ

 
Για τα καύσιμα πλην του πετρελαίου θέρμανσης χρειάζεται επιπλέον ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων ή κατανάλωσης θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, το ποσό/αξία της συναλλαγής, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και η επωνυμία της επιχείρησης - πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης ή της θερμικής ενέργειας.

Tags
Back to top button