Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επίδειξη ισχύος από τη Χεζμπολάχ: Παρουσιάζει τους δύο νέους πυραύλους Fadi 1 και Fadi 2 που έπληξαν το Ισραήλ (Βίντεο)

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η Χεζμπολάχ έπληξε από τον Λίβανο με τουλάχιστον 150 πυραύλους το βόρειο Ισραήλ,  στοχεύοντας  εγκαταστάσεις παραγωγής του στρατού και μια αεροπορικής βάση κοντά στην ισραηλινή πόλη Χάιφα.

Στις επιθέσεις αυτές, η σιϊτική οργάνωση ανέφερε ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά πυραύλους  Fadi 1 και Fadi 2, ένα όπλο μεγαλύτερου βεληνεκούς που φαίνεται ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το CNN

Σύμφωνα με αξιωματούχους του κινήματος και διεθνή ΜΜΕ, οι πύραυλοι αυτοί προέρχονται από τη Συρία, και είναι τροποποιημένοι στον Λίβανο.

Πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο   ότι ο Fadi-1 είναι μια παραλλαγή του πυραύλου Khaybar-1 που κατασκευάζεται στη Συρία, τον οποίο η Χεζμπολάχ είναι γνωστό ότι τροποποιεί.

Fadi 1: Εμβέλεια 70 χιλιόμετρα

Η Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι «τα χαρακτηριστικά του πυραύλου Fadi 1 είναι ότι η εκρηκτική κεφαλή έχει βάρος 83 κιλά, το διαμέτρημα του βλήματος είναι 220 χιλιοστά, το μήκος του είναι 6 μέτρα και η εμβέλεια είναι 70 χιλιόμετρα».

Ο συγκεκριμένος πύραυλος είναι τακτικός και χρησιμοποιείται σε εντατικούς τοπικούς βομβαρδισμούς για να «προκαλέσει σύγχυση» στα αμυντικά συστήματα. 

Μπορεί να εκτοξευθεί από σταθερές ή κινητές συστοιχίες, ενώ χρησιμοποιείται «για να διαταράξει τις γραμμές ανεφοδιασμού και τις βάσεις στόχων μακριά από τις πρώτες γραμμές» σημείωσε η Χεζμπολάχ.

Fadi 2: Εμβέλεια 100 χλμ

Και αυτός ο πύραυλος είναι  εδάφους-εδάφους, τακτικός και χρησιμοποιείται για «βομβαρδισμούς περιοχής».

Η εκρηκτική κεφαλή έχει βάρος 170 κιλά, το διαμέτρημα του πυραύλου είναι 302 χιλιοστά, το μήκος του είναι 6 μέτρα και το βεληνεκές 100 χιλιόμετρα.

«Η κεφαλή είναι εξαιρετικά εκρηκτική, γεγονός που την καθιστά αποτελεσματική ενάντια σε οχυρωμένες τοποθεσίες, υποδομές και μεγάλες συγκεντρώσεις εχθρικών δυνάμεων», είπε η Χεζμπολάχ ανακοινώνοντας ότι «ο πύραυλος τέθηκε σε λειτουργία κατά τον πόλεμο του Ιουλίου 2006».

Tags
Back to top button