Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Εορταστικό τραπέζι με όσπρια – Είναι πιο απολαυστικό από όσο ακούγεται

Η λεπτές γεύσεις απαιτούν όσπρια τα οποία προσφέρουν πιο υγιεινά αλλά και νόστιμα πιάτα. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές μπορείς να τα εντάξεις και εσύ στο μενού σου.


Οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει στη γευστική μας συνείδηση τα όσπρια με το καθημερινό τραπέζι. Ωστόσο, οι νόστιμες αυτές τροφές μπορούν να μεταμορφωθούν σε «αμπιγιέ» πιάτα, κατάλληλα και για ρεβεγιόν.

Οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβύθια, που έχουμε έτσι κι αλλιώς στο ντουλάπι της κουζίνας μας, μάς δίνουν νόστιμες και άκρως γιορτινές προτάσεις για ορεκτικά, finger food και συνοδευτικά για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είτε επιλέξουμε να ετοιμάσουμε για το φετινό ρεβεγιόν ένα κλασικό καθιστό γεύμα είτε μπουφέ, βάζουμε στο μενού μας σούπες, σαλάτες και μεζεδάκια από όσπρια, που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους μας τόσο με τη νοστιμιά όσο και με την πρωτοτυπία τους.

Θέλετε να σας δώσουμε νόστιμες ιδέες με όσπρια για τις μέρες της γιορτής; Ξεκινάμε από τις σούπες, που συνηθίζεται να σερβίρονται ως πρώτο πιάτο στα γιορτινά καλέσματα. Πρωτοτυπήστε προσφέροντας στους καλεσμένους σας μία βελουτέ σούπα φασολιών με τραγανό μπέικον ή αν προτιμάτε να προσθέσετε και κάποιο φρούτο, δοκιμάστε χορτόσουπα με κυδώνι, ρεβύθια και κρόκο Κοζάνης, που χαρίζει στο πιάτο και εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα.

Συνεχίζοντας με τις σαλάτες, που ποτέ δεν λείπουν τόσο από τα καθιστά γεύματα όσο και από τον μπουφέ, μπορείτε να ετοιμάσετε μία θρεπτική ρεβυθοσαλάτα με κινόα, δυόσμο και ρόδι, που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι προτιμούν τις πιο healthy επιλογές ακόμα και στις γιορτές. Βέβαια και μία πληθωρική σαλάτα με λευκά φασόλια, μαυρομάτικα, μανιτάρια και παστουρμά δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.


Περνώντας στα ορεκτικά – finger food, προτείνουμε ξεχωριστά μεζεδάκια με όσπρια, όπως καναπεδάκια από πίτες για σουβλάκι με μους πικάντικης φασολάδας και καβουρμά -έναν μεζέ που συνδυάζεται τέλεια με κόκκινο κρασί, καθώς και ξεχωριστές φακές με γαρίδες και μέλι που σερβίρονται σε ποτηράκια και κερδίζουν τις γευστικές εντυπώσεις με τη φίνα γεύση τους.

Ό,τι και αν αποφασίσετε να φτιάξετε, να θυμάστε ότι μεγάλη σημασία έχει η σωστή επιλογή των υλικών, που εξασφαλίζει και τη νοστιμιά στο τελικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής, φρέσκα μυρωδικά, καλής ποιότητας αλλαντικά και θαλασσινά και φυσικά υψηλής ποιότητας όσπρια, ελαιόλαδο και προϊόντα ντομάτας.

Tags
Back to top button