
Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε σήμερα σειρά από rapid test στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο, με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι οι υγειονομικές αρχές έλεγξαν περίπου 1000 άτομα που συγκεντρώθηκαν στο Παγκρήτιο στάδιο για να κάνουν rapid test. Το ευχάριστο είναι ότι μόλις ένα δείγμα εμφανίστηκε θετικό στον ιό.
Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως με την έναρξη της διαδικασίας ελέγχθηκαν πάνω από 300 άτομα.
Απλή και γρήγορη η διαδικασία
Η διαδικασία ήταν αρκετά εύκολη και καθόλου χρονοβόρα καθώς οι οδηγοί ακολουθούσαν μία διαδρομή που τους έστελνε στα κιόσκια και χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους, οι ειδικοί τους έκαναν το τεστ παίρνοντάς τους δείγμα από τη μύτη.
Στον χώρο υπήρχαν 4 κιόσκια για δειγματοληψίες και συμμετείχαν 22 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΔΥ.