Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Έντονη κριτική στην Άγκυρα για το Κυπριακό από ισραηλινή ιστοσελίδα

Η  ισραηλινή ιστοσελίδα «Arutz Sheva» αναφέρεται στους εορτασμούς των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα, στις 8 του μηνός, για την 53η επέτειο των βομβαρδισμών από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία της Τηλλυρίας με επικριτικό τρόπο.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας υπογραμμίζει ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Μουσταφά Ακιντζί, ο ηγέτης, της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, την οποία αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.
Επίσης, αναφέρει πως η στρατιωτική επίθεση το 1964 γιορτάζεται από πολλούς Τουρκοκύπριους και έποικους από την Τουρκία ως η Ημέρα Αντίστασης» και ονομάζουν τα Κόκκινα «Erenkοye», δηλαδή «το χωριό των αγίων του Ισλάμ».
Το δημοσίευμα επικαλείται την αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι «η Κύπρος δεν ήταν ποτέ ελληνικό νησί» για να καταδείξει την πραγματική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό. «Είναι χρήσιμο και σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι στην Κύπρο δεν υπήρξε ποτέ “κυπριακό έθνος”, λόγω των διακριτών εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών κάθε εθνοτικού λαού που επιπλέον μιλούν διαφορετικές γλώσσες», αναφέρεται στη σελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Η ισραηλινή ιστοσελίδα επισημαίνει ότι ποτέ μέχρι την τουρκική εισβολή το 1974 το βόρειο τμήμα του νησιού δεν είχε τουρκική πλειοψηφία. Τόσο το βόρειο όσο και το νότιο μέρος του νησιού ήταν πλειοψηφικό-ελληνικό και πλειοψηφικό-χριστιανικό μέχρι το 1974, λέει η ιστοσελίδα.
Στην πραγματικότητα, προστίθεται, η Κύπρος ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί «εθνική αιτία» για τους Τούρκους από τότε που οι Οθωμανοί εισέβαλαν για πρώτη φορά το 1571.
Οι «εορτασμοί των Τουρκοκυπρίων για τη σκληρή μάχη εναντίον Ελληνοκυπρίων πολιτών έχουν καταστήσει άκυρες όλες τις πρώην δηλώσεις τους ότι υποστηρίζουν μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο νησί και δικαιοσύνη για όλους τους κατοίκους της», τονίζεται.
Επισημαίνεται ότι το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Arutz Sheva» αποτελεί συνέχεια των επικρίσεων του Ισραήλ κατά του Ερντογάν, οι οποίες παρέπεμπαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Tags
Back to top button