Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Εντυπωσιακό θέαμα στη Χαβάη - Η λίμνη λάβας που δημιούργησε το ηφαίστειο Κιλαούεα (βίντεο)

Αδιαμφισβήτητα, η λίμνη λάβας, αποτελεί ένα μοναδικό και απόκοσμο θέαμα.

Ειδικά στη Χαβάη, το ηφαίστειο Κιλαούεα έχει προσφέρει αυτό το θέαμα ουκ ολίγες φορές  καθώς, όταν εκρήγνυται, η θερμότητα εξατμίζει όλο το νερό της ομώνυμης λίμνης και στο κοίλο της παίρνει θέση το ποτάμι της λάβας.

Το Κιλαούεα αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια στον κόσμο, με τακτικές εκρήξεις από το 1983. Τον τελευταίο χρόνο είχε «ηρεμήσει», ωστόσο την περασμένη Τετάρτη ο εφιάλτης επέστρεψε με νέα έκρηξη.

Ο κρατήρας γέμισε με καυτή κόκκινη λάβα και ο ουρανός χάθηκε μέσα σε μία ηφαιστειακή αιθαλομίχλη, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η λάβα δεν αποτελεί άμεση απειλή για τις κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι κάτοικοι που ζουν κοντά έλαβαν προειδοποίηση από τις αρχές για πιθανή έκθεση σε διοξείδιο του θείου και άλλα ηφαιστειακά αέρια.
 

Tags
Back to top button