Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: «Η αποτελεσματικότητα του 90% αφορά μόνο όσους είναι κάτω των 55 χρόνων»

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τον κορβνοϊό, Μόνσεφ Σλαούι, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ήταν 62%.

Ωστόσο όμως, όπως είπε, το ποσοστό αποτελεσματικότητας κατά 90% αφορούσε μόνο εκείνους που ήταν κάτω των 55 ετών.

«Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να κατανοήσουμε καθώς και το ποιος ήταν ο ρόλος τους στην επίτευξη της διαφοράς στην αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο Σλάουι.

Η AstraZeneca ανέφερε ότι θα δημοσιεύσει σύντομα στοιχεία σχετικά με το εμβόλιό της. Παράλληλα, οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχασαν αξία κατά σχεδόν 4% στα χρηματιστήρια από τη Δευτέρα.

Νωρίτερα μέσα στην βδομάδα, η AstraZeneca δημοσίευσε τα ευρήματα των δοκιμών του εμβολίου της το οποίο βρίσκεται στην τρίτη φάση. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι τα ποσοστά αποτελεσματικότητας ξεκινούν από 62% και φτάνουν ως το 90%, ανάλογα με τις δοσολογίες. 

Οι λεπτομέρειες της μελέτης, ωστόσο, προκάλεσαν ερωτήματα μεταξύ των ειδικών, λόγω της έλλειψης της ηλικιακής κατανομής των συμμετεχόντων καθώς και της ασυμφωνίας όσον αφορά τo εύρος της αποτελεσματικότητας των δόσεων.

Tags
Back to top button