Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Έλληνες μεταναστεύουν μαζικά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μεγάλη και συνεχόμενη είναι η μεταναστευτική ροή Ελλήνων προς τη Μεγάλη Βρετανία από το 2010 και μετά δείχνει έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των Ελλήνων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία απαρτίζεται από νέους μετανάστες, καθώς από το 2010 και μετά (κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα) παρατηρείται μία αυξητική τάση της μεταναστευτικής ροής προς τη χώρα, η οποία με βάση τις εγγραφές που γίνονται για την έκδοση του Αριθμού Εθνικής Ασφάλειας- φαίνεται να τετραπλασιάζεται σε σύγκριση με την περίοδο προ κρίσης. 

Η αύξηση είναι συνεχόμενη από το 2010 μέχρι το 2016. Τότε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, προκάλεσε μία ελάχιστη μείωση που δεν περιόρισε, ωστόσο, τη ροή.

Τα στοιχεία προέρχονται από μία μεγάλη, πολυεπίπεδη έρευνα για τη Σύγχρονη Ελληνική Διασπορά ανά τον κόσμο (The Greek Diaspora Project), που διεξάγει τα τελευταία τρία χρόνια το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συγκεκριμένα το κέντρο Μελετών Ανατολικής Ευρώπης (SEESOX- South East European Studies at Oxford), με επικεφαλής συντονιστή του έργου τον διευθυντή του SEESOX, Όθων Αναστασάκη. 

Σχετική εκδήλωση ομιλητών με τους συμβαλλόμενους της έρευνας διοργανώθηκε στο Λονδίνο με την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας και του Hellenic Centre.

Tags
Back to top button