Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα: Γευστικό και το βασικότερο… διαίτης

Ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα για όλα τα γουστα!


Υλικά

Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπίρα ξανθιά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
200γρ. φέτα, σε μεγάλα κυβάκια
200γρ. ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
δεντρολίβανο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Την πλάθετε σε μπάλα, την σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη.


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Αλευρώνετε τον πάγκο σας και με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου.

Απλώνετε τη γέμιση στην επιφάνεια του φύλλου και προσεκτικά το τυλίγετε σε ρολό, φροντίζοντας να καλύψετε καλά τις δύο άκρες με τη ζύμη.

Λαδώνετε ένα ταψί-αλουμινένιο κατά προτίμηση-, τοποθετείτε το ψωμί, πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο, που θα το πιέσετε λίγο για να σταθεί καλά πάνω στο ψωμί, το σκεπάζετε και το αφήνετε να φουσκώσει άλλη μισή ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ραντίζετε με νερό και ψήνετε το ψωμί στο φούρνο για 45 λεπτά.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips
Θα προτιμήσετε μια πικάντικη φέτα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρίγανη με μαντζουράνα, θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη.

Tags
Back to top button