Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

EKTAKTO: Τουρκικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στα σύνορα Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας! (φωτό, βίντεο) (upd)

Tουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, για την ακρίβεια ένα Τάγμα ειδικών δυνάμεων και περίπου 50 τεθωρακισμένα οχήματα έφτασαν στο Κατάρ και αναπτύχθηκαν στα σύνορα με την Σαουδική Αραβία, σε μία επίδειξη ισχύος της Αγκυρας και επίδειξης της δύναμής της να προστατέψει το Εμιράτο από το Ριάντ.

Τα τουρκικά στρατεύματα έφτασαν στο Κατάρ την Κυριακή, ενώ μια τουρκική μονάδα που ήδη εδρεύει στη τουρκική βάση στο Κατάρ θα αναπτυχθεί ταυτοχρόνως.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας στις 7 Ιουνίου θέσπισε επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για να επιτρέψει σε επιπλέον δυνάμεις να εγκατασταθούν σε στρατιωτική βάση στο Κατάρ, η οποία ήδη σήμερα στεγάζει περίπου 90 Τούρκους στρατιώτες.

Η Τουρκία δημιούργησε τη βάση αυτή, την πρώτη της εγκατάσταση στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που υπεγράφη το 2014.

Στο μεταξύ οι στρατιώτες του Κατάρ που βρίσκονται στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενημερώθηκαν χθες Κυριακή ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

«Το Μπαχρέιν ζήτησε από τον Αμερικανό στρατηγό που διοικεί (τη Navcent) την αποχώρηση των στρατιωτών του Κατάρ», επεσήμανε η πηγή αυτή. «Βρίσκονται ακόμη στη βάση, όμως πρέπει να την εγκαταλείψουν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες».

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο αριθμός των στρατιωτών που αφορά η απόφαση αυτή. Σύμφωνα με επίσημη πηγή από τη Ντόχα, οι στρατιώτες βρίσκονταν στη βάση αυτή από το 2014.

εσωτερικές του υποθέσεις, κυρίως υποστηρίζοντας τους σιίτες αντικυβερνητικούς, κάτι που διαψεύδει η Ντόχα.

Η Navcent, που έχει την έδρα της στο Μπαχρέιν, είναι μέρος της US Central Command, της αμερικανικής διοίκησης για τη Μέση Ανατολή. Μεταξύ των επιχειρήσεων που αναλαμβάνει είναι αεροπορικές επιδρομές από τη βάση αλ Ουντεΐντ του Κατάρ εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

 

 

 

Tags
Back to top button