Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Εξώδικη πρόσκληση της Μάρεβα Μητσοτάκη προς τους υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο

Στην αντεπίθεση πέρασε η Μαρέβα Μητσοτάκη αποστέλλοντας εξώδικη πρόσκληση μετά τους υπαινιγμούς της κυβέρνησης ότι «έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τον επίδοξο μεσάζοντα» για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, Τζον Σφακιανάκη.

Μάλιστα, το εξώδικο της κυρίας Μητσοτάκη απευθύνεται προς τους υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών και τον Κώστα Βαξεβάνη, καθώς σύμφωνα με την εξώδικη πρόσκληση ήταν εκείνοι που διέδοσαν ότι γνωρίζει τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι η κυρία Μητσοτάκη «δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον Τζον Σφακιανάκη».

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άτυπη ενημέρωση παρέθεσε πλήρως στοιχεία σχετικά με το ποια είναι η σχέση της κυρίας Μητσοτάκη με την Endeavor Greece αλλά και ποια είναι η ακριβής λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού.

«Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια 3 χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους. Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες Κάθε γραφείο χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους», σημειώνουν στην ενημέρωση και προσθέτουν:

«H Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη της οποίας η πολυετής επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες (investment banking, συμβουλευτική, επιχειρηματικότητα) την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. H Endeavor Greece στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα.

Αναφορικά με την σχέση της κυρίας Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας: η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως».

 

 

Tags
Back to top button