Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έβαζε ναρκωτικά στη φυλακή – Σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ηγετικό ρόλο

Το πρωί του Σαββάτου, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ξεσκέπασε εγκληματική οργάνωση που έβαζε μέσα σε ελληνική φυλακή ναρκωτικά.

Στην εγκληματική οργάνωση μάλιστα συμμετείχε με πολύ ενεργό ρόλο υπάλληλος της φυλακής που παρελάμβανε, μετέφερε, εισήγαγε και έκρυβε τα ναρκωτικά στα μαγειρεία όπου στη συνέχεια δύο έγκλειστοι τα έπαιρναν και τα διακινούσαν.

Η «ταρίφα» του σωφρονιστικού υπαλλήλου ξεκινούσε από τα 500 ευρώ και έφτασε ως τα 1.000 ανάλογα με την ποσότητα των ναρκωτικών που θα έβαζε μέσα στη φυλακή.

Μετά την έρευνα των αρχών αποδείχθηκε πως η δράση τους ξεκίνησε τον Μάιο του 2024, και από τότε έχουν κάνει τουλάχιστον 6 εισαγωγές ναρκωτικών.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, ένας ιδιώτης που βοηθούσε στις εξωτερικές «δουλειές» τον σωφρονιστικό υπάλληλο και οι δύο έγκλειστοι.

Όλα τα μέλη της οργάνωσης φρόντιζαν να είναι διακριτικά και έπαιρναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης κατά τη μεταφορά των χρημάτων αλλά και στις μεταξύ τους επικοινωνίες, χρησιμοποιώντας κωδικές λέξεις.

Τα ναρκωτικά τα αποκαλούσαν «πράγματα», «καπνό», «μαύρο», «καφέ» ενώ τα χρήματα τα έλεγαν «χαρτιά».

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου όταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος εντοπίστηκε σε νησιωτική περιοχή να παραλαμβάνει ένα άτομο που μόλις είχε αποβιβαστεί από το πλοίο.

Κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου και των ερευνών που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν, 29,23 γραμ. κάνναβης, 8,17 γραμ. μεθαμφεταμίνης, 22,65 γραμ. φυτικών αποσπασμάτων ναρκωτικής ουσίας, 3 κινητά τηλέφωνα, 30 ευρώ, 3 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας, 0,09 γραμμ. ηρωίνης, 3 πιστόλια και 12 αβολίδωτα φυσίγγια.

Στην έρευνα που έγινε στα κελιά της φυλακής βρέθηκαν 10 αυτοσχέδια σουβλιά, 2 αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδιο πριόνι, ξυράφι και λάμα σιδηροπρίονου, 3 USB sticks, 1,36 γραμ. κάνναβης, 1,09 γραμ. ναρκωτικής ουσίας και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο υπάλληλος πέρα από την ενασχόλησή του με τα ναρκωτικά, είχε εισάγει στη φυλακή τηλεφωνική σύνδεση και ενημέρωνε τη σύντροφο ενός κρατουμένου για τους επικείμενους ελέγχους και πληροφορίες για τη μεταγωγή του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά μεταξύ άλλων αδικήματα της συγκρότησης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, παράνομη κατοχή όπλων εντός φυλακής και προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Tags
Back to top button