Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

ΕΚΠΑ: Μπλόκαρε το εργαστήριο - Δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά

Μπλόκαρε το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και από χθες Πέμπτη δέχεται μόνο τα επείγοντα δείγματα για έλεγχο κορωνοϊού από τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Λόγω του προβλήματος που ανέκυψε με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και την εξάντληση του εβδομαδιαίου ορίου αναλυόμενων δειγμάτων, εδόθη εντολή τα δείγματα από τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου να στέλνονται στο Εργαστήριο του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο εργαστήριο, με δυνατότητα 3.000 αναλύσεων/ημέρα, ενημέρωσε με έγγραφό του τις διοικήσεις των νοσοκομείων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι μπορεί να αναλύει μόνο τα επείγοντα δείγματα και όχι το σύνολο των δειγμάτων που στέλνει κάθε νοσοκομείο.

Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που από την πρώτη ημέρα της επιδημίας έχει παίξει κομβικό ρόλο στον έλεγχο των δειγμάτων, «είναι επιφορτισμένο να αναλύει τα μοριακά τεστ που γίνονται τόσο στις πύλες εισόδου αλλά και αυτά που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μέσω των κινητών μονάδων του και ειδικότερα αυτά της τρέχουσας περιόδου από τις κλειστές δομές», εξηγεί ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Καταγγελία για σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό εργαστήριο

Εν τω μεταξύ εντύπωση προκαλεί η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι με έγγραφό της η 1η ΥΠΕ προτρέπει τα νοσοκομεία ευθύνης της να συνάψουν σύμβαση για τους μοριακούς ελέγχους με ιδιωτικό εργαστήριο.

«Προτιμούν να επιβαρύνονται τα νοσοκομεία με 60 ευρώ το δείγμα παρά να αγοράσουν αντιδραστήρια στο ΕΚΕΑ. Αντί να επεκταθούν οι προληπτικοί έλεγχοι στους συναδέλφους θα σταματήσουν και οι έλεγχοι σε όσους επιστρέφουν από άδεια», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το θέμα που ανέκυψε με το ΕΚΕΑ βαίνει προς εξομάλυνση καθώς από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου θα παραλάβει αντιδραστήρια και θα μπορεί να αναλύει έως και 1.000 ημερησίως.

Tags
Back to top button