Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; - Γιατί οι λουκουμάδες έχουν τρύπα στη μέση;

Πολλοί ψάχνουν στο Google πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της τρύπας που έχουν οι λουκουμάδες.

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες σχετικά με αυτό είναι η ιστορία του Αμερικανού ναυτικού Χάνσον Γκρέγκορι ενώ βρισκόταν στο πλοίο. Ο Γκρέγκορι δεν ήταν ευχαριστημένος με τα γλυκά που σερβίρονταν στο πλοίο. Αν και το εξωτερικό των λουκουμάδων και οι άκρες ήταν τραγανές- το κέντρα των ντόνατς ήταν πάντα λιπαρά και ωμά.

Ο Γκρέγκορι πρότεινε να τρυπήσει ένα ζυμάρι στη μέση για να δει αν θα τηγανιστεί καλύτερα - και ναι, πέτυχε! 

Όταν η ζύμη τοποθετηθεί σε μια φριτέζα, η εξωτερική μεριά τηγανίζεται γρήγορα επειδή εκτίθεται στο καυτό λάδι. Για να μαγειρευτεί πλήρως το εσωτερικο της ζύμης, το ντόνατ θα έπρεπε να παραμείνει στο λάδι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα οδηγούσε στο να καεί το απ'έξω!

Έτσι μαγειρεύεται ομοιόμορφα, δημιουργώντας ένα τέλειο ντόνατ. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει ένας άλλος λόγος για τις τρύπες στα ντόνατς!

Τα ντόνατς έγιναν δημοφιλή στην Αμερική περίπου την ίδια στιγμή που τα μπέιγκελ άρχισαν επίσης να γίνονταν δημοφιλή. Οι αρτοποιοί και οι πωλητές του δρόμου συχνά πωλούσαν μπέιγκελ περνώντας τα από ξύλινες στέκες - έτσι ήταν πιο εύκολα στη μεταφορά.

Η άλλη θεωρία λοιπόν λέει πως οι αρτοποιοί προσπάθησαν να προωθήσουν τα ντόνατς όπως τα μπέιγκελ!

Tags
Back to top button