Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

«Εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί δεν αξιοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες» αναφέρει ο Πρόεδρος ΤΕΕ

«Η ντροπή και το φιλότιμο έχουν χαθεί», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο κ. Στασινός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το ότι η ντροπή και το φιλότιμο έχουν χαθεί τις τελευταίες ημέρες, το γνωρίζουν πλέον όλοι οι Έλληνες.

Κατήγγειλα δημοσίως και επωνύμως ότι εκατοντάδες εθελοντές μηχανικοί δεν αξιοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Αντί να ασχοληθούν με την ένταξη των ήδη άνω των χιλίων, αυτών εθελοντών στον μηχανισμό ανακούφισης των πληγέντων, καταγραφής  και αποκατάστασης των ζημιών, τα συναρμόδια Υπουργεία κάνουν τους γραμματοκομιστές μεταξύ τους για να αποφύγουν δεσμεύσεις και δουλειά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω ανώνυμων κύκλων, «διαψεύδει» τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, μέσω διαρροής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας ότι έχουν αποστείλει αρμοδίως την προσφορά των μηχανικών στο Υπουργείο Υποδομών. Εκτός του ότι δεν έχουν ιδέα περί εθελοντισμού και οργάνωσής του, δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν, ούτε να ακούν: η επιστολή μου είχε απευθυνθεί εξαρχής στους συναρμόδιους Υπουργούς – και στον Υποδομών – και το ήξεραν. Περιττή η δουλειά τους ως «γραμματοκομιστή». Για αυτή την δουλειά έδειξαν αντανακλαστικά. Για άλλες όμως, πιο σοβαρές δουλειές τους χρειαζόμαστε.

Επίσης, μας πληροφορούν ότι μας απάντησαν με επιστολή που στην πραγματικότητα αρνούνταν την παροχή εθελοντικών υπηρεσιών, δηλώνοντας αναρμοδιότητα και καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τί κάνουν λάθος. Αν καταλάβαιναν, θα είχαν καταλάβει και τί πήγε λάθος το βράδυ της τραγωδίας.

Σημειώνω επίσης ότι είναι αδιανόητο επίσημος φορέας του Ελληνικού Κράτους να απαντά σε άλλον δημόσιο φορέα μέσω ανώνυμων διαρροών σε κρατικό μέσο ενημέρωσης. Καλή η επικοινωνία, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ουσία.

Προκαλώ τον «εξαφανισμένο» Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και φυσικά τους συναρμόδιους Υπουργούς (αναπληρωτή Εσωτερικών και Υποδομών) να δηλώσουν πλέον δημόσια και επώνυμα, όπως ήδη έχω κάνει, αν η Ελληνική Πολιτεία έχει ανάγκες εθελοντικής βοήθειας σε επιστημονικό προσωπικό μηχανικών. Το ΤΕΕ, επαναλαμβάνω, θέτει στη διάθεση του κράτους από την προηγούμενη Τετάρτη, εκατοντάδες, άνω των χιλίων ήδη, μηχανικούς για εθελοντική εργασία στην καταγραφή και συμβολή στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.

Δίνω στην δημοσιότητα τις σχετικές επιστολές που έχω στείλει στους συναρμόδιους της κυβέρνησης».

Tags
Back to top button