Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Εικόνες που τρομάζουν - Η δορυφορική αποτύπωση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία

Η Ρωσία διέταξε την κεντρική στρατιωτική διοίκησή της να αρχίσει από αύριο, Παρασκευή, την επιστροφή των στρατευμάτων στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» των δυνάμεων στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA και αυτό έδωσε μια τεράστια ανακούφιση στην Ουκρανία αλλά οι εικόνες μέσω δορυφόρων έδειχναν πλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν έτοιμες για όλα.

Η ανακοίνωση του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού αμέσως μετά την διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας άσκηση απόβασης ήρθε να βάλει τέλος στην κλιμάκωση της έντασης, αφού πλέον το Κίεβο «έχει βάλει την ουρά στα σκέλια»:

«Οι δυνάμεις της 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, η 41η Στρατιά της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η 7η, 76η και 98η Αερομεταφερόμενες Μεραρχίες θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μέχρι την 1η Μαίου. Από τις 23 του μήνα δυνάμεις της Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα επιστρέψουν στις βάσεις τους. Ο στόχος των μαζικών στρατιωτικών ασκήσεων έχει επιτευχθεί και τα στρατεύματα επιστρέφουν» ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

Παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις για τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής ανάπτυξης στα σύνορα με την Ουκρανία , πρόσφατες δορυφορικές εικόνες έδειξαν τη μεταφορά εκατοντάδων ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων και πολεμικών αεροσκαφών από τη Ρωσία στην Κριμαία και σε βάσεις κοντά στην Ουκρανία, περισσότερο από ό, τι είχε προηγουμένως αποκαλυφθεί.

Αυτές οι φωτογραφίες αποκάλυψαν επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ότι μαχητικά αεροσκάφη Su-30 παρατάσσονται σε διάδρομο σε μια αεροπορική βάση στη χερσόνησο της Κριμαίας, και αυτά τα αεροπλάνα δεν ήταν εκεί στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με όσα εμφανίστηκαν στα πλάνα των δορυφορικών εικόνων.

Αρκετές ρωσικές στρατιωτικές μονάδες

Επιπλέον, οι σκηνές έδειξαν αρκετές ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στην Κριμαία, όπως αεροπορικές δυνάμεις, θωρακισμένες μονάδες, ελικόπτερα επίθεσης, επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης, εξοπλισμός μπλοκαρίσματος και στρατιωτικό νοσοκομείο.

Δείχνει επίσης τη στάση των αεροσκαφών Su-34, Su-30, Su-27, Su-25 και Su-24 αλλού στην περιοχή.

Εικόνες ρωσικής στρατιωτικής συσσώρευσης στην Κριμαία

Σχολιάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, ο Philip Pridlov, απόστρατος στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που υπηρέτησε ως ανώτερος στρατιωτικός διοικητής στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη είναι για να υποστηρίξουν τις χερσαίες δυνάμεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές ενισχύσεις κοντά στην Ουκρανία ήταν μεγαλύτερες από ό, τι ήταν το 2014.

 Και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε, «είναι σίγουρα μεγαλύτερες από ότι ήταν το 2014», αλλά αρνήθηκε να αναφέρει έναν συγκεκριμένο αριθμό.

Περισσότεροι από 120.000 Ρώσοι στρατιώτες

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα έχει σύντομα περισσότερους από 120.000 στρατιώτες στα σύνορα της χώρας του.

\

 

 

 

 

 

 

Tags
Back to top button