Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Εγκαίνια στους νέους σταθμούς Αθηνών και Ζεφυρίου από τον Χρ. Σπίρτζη (φωτό)

Τους νέους σιδηροδρομικούς σταθμούς Αθηνών (Σταθμός Λαρίσης) και Ζεφυρίου εγκαινίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή την ολοκλήρωση και τη λειτουργία των καινούργιων αποβάθρων και των τεσσάρων νέων ηλεκτροκινούμενων γραμμών.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ευτυχής που ολοκληρώθηκε το έργο στον σταθμό Λαρίσης μετά εργασίες που διήρκεσαν πάνω από 10 χρόνια, ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση των σιδηροδρομικών υποδομών ήταν τραγική.

Ανέφερε ότι τα έργα ηλεκτροκίνησης αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο στα Λιόσια και στους υπόλοιπους σταθμούς της Αττικής, ενώ τον ίδιο μήνα θα αρχίσουν οι εργασίες για την υπογειοποίηση των γραμμών στα Σεπόλια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο υπογειοποίησης γραμμών στο Μενίδι και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αθήνας.

Ο υπουργός τόνισε τα έργα αυτά σηματοδοτούν την προτεραιότητα της κυβέρνησης για τον σιδηρόδρομο και τα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ τόνισε την ανάγκη «να περάσουμε από την εποχή των αυτοκινητόδρόμων στην εποχή του σιδηρόδρομου τόσο για τις επιβατικές όσο και για τις εμπορευματικές μεταφορές».

Στον σταθμό του Ζεφυρίου, ο υπουργός έφτασε με συρμό του προαστιακού, όπου τον υποδέχτηκαν εκπρόσωποι και κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού.

Ο σταθμός του προαστιακού βρίσκεται μέσα σε τούνελ της Αττικής Οδού και στο μέλλον αναμένεται να έχει ανταπόκριση με τη γραμμή 2 του μετρό μετά την επέκταση από Ανθούπολη. Στους κατοίκους της περιοχής που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μείωση των δρομολογίων του προαστιακού από Α. Λιόσια - Νερατζιώτισσα λόγω έργων ηλεκτροκίνησης, ο υπουργός συνέστησε υπομονή έως τον Δεκέμβριο, οπότε όπως είπε θα υπάρξει όχι απλώς αποκατάσταση των δρομολογίων, αλλά και πύκνωσή τους.

Σημείωσε, ακόμα, ότι εξετάζονται τα αντισταθμιστικά οφέλη για τις περιοχές της δυτικής Αθήνας που επιβαρύνονται από τις σιδηροδρομικές υποδομές, και στα οποία θα περιλαμβάνονται έργα αστικών αναπλάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button