Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ευρωαγορές: Ανοδικά κινούνται FTSE 100 και CAC 40 - Πτώση για τον DAX

Μεικτά είναι τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν υψηλές διακυμάνσεις, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εταιρικές ανακοινώσεις.

Στην Ασία, τα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας και της Κίνας παρέμειναν κλειστά εξαιτίας αργίας.

Αμετάβλητα σχεδόν παραμένουν και τα futures στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από μια ισχυρή έναρξη τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές εστίασαν σε μετοχές που θα επωφελούνταν περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,49% στις 7.004,29 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται πτωτικά 0,66% στις 15.135,52 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,19% στις 6.320,98 μονάδες.

Ο Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,02% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,04% και ο IBEX στη Μαδρίτη κατά 0,73%.

Στο επίκεντρο βρίσκονται ξανά τα εταιρικά αποτελέσματα, με την Adecco να επιστρέφει στα κέρδη στο τρίμηνο και την Infineon να ανακοινώνει αύξηση κερδοφορίας.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για ανάκαμψη του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

Κατά 2,10% ενισχύεται η μετοχή της ιδιοκτήτριας εταιρείας της British Airways, IAG, κατά 1% η Air France-KLM, άνω του 3% η μετχή της Lufthansa και της EasyJet.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των ξενοδοχειακών ομίλων Accor (0,95%) και InterContinental Hotels.

Επίσης, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Βρετανία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 27 ετών, εν μέσω καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και ελλείψεων σε πρώτες ύλες, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αντισταθμίσουν το χαμένο έδαφος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο ΡΜΙ της IHS Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα σημείωσε άνοδο στις 60,9 μονάδες τον Απρίλιο από τις 58,9 μονάδες τον Μάρτιο, ελαφρώς υψηλότερα της αρχικής εκτίμησης για 60,7 μονάδες και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 1994.

Tags
Back to top button