Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος προς ΔΗΣΥ: «Tο ΔΝΤ εσείς το φέρατε - Μην πάτε να βγείτε και από πάνω»

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον Ε. Βενιζέλο έλαβε χώρα στη Βουλή σε σχέση με τις προβλέψεις που έχουν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

«Η κυβέρνηση δεν στοχεύει σε υπερπλεονάσματα, το λέμε για πολλοστή φορά», είπε ο υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι με το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρξει μείγμα μειώσεων φόρων και αύξησης δαπανών. Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε επίσης το ΚΙΝΑΛ, να ξεκαθαρίσει αν είναι κοντά σε αυτό το μείγμα των φοροελαφρύνσεων και της αύξησης των δαπανών, ή πιο κοντά στη ΝΔ που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις φοροελαφρύνσεις.

«Δεν υπάρχουν υπερπλεονάσματα με το Μεσοπρόθεσμο, ούτε μέρισμα εκ των υστέρων, αλλά δημοσιονομικός χώρος που θα ξοδεύεται εκ των προτέρων» είπε ο Ε. Τσακαλώτος, που είχε ακούσει νωρίτερα τον κ. Βενιζέλο να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιφέρει την βαριά και «βαβυλώνεια» αιχμαλωσία των υπερπλεονασμάτων, για να κάνει εκ των υστέρων αναδιανομή με μικρά επιδόματα και πλέον αυτά τα υπερπλεονάσματα είναι δέσμευση έναντι των εταίρων που «δεν μας παίρνουν στα σοβαρά ως διαπραγματευτή για τα μέτρα για το χρέος».

«Εμείς δεν φέραμε το ΔΝΤ. Εσείς το φέρατε το ΔΝΤ. Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ. Όταν γίναμε εμείς κυβέρνηση ήταν ήδη στο Πρόγραμμα. Εσείς μολονότι σας συμβούλευσαν να μην το φέρετε το ΔΝΤ, το παρακαλέσατε να έρθει από το Καστελόριζο, συνεπώς μην μας βγαίνετε και από πάνω για το πρόγραμμα", είπε ο υπουργός Οικονομικών στις επικρίσεις του κ. Βενιζέλου.

«Εσείς καταλάβατε ότι το ΔΝΤ το επέβαλε κάποια ελληνική κυβέρνηση; Το ΔΝΤ το επέβαλε στην καρδιά της ευρωζώνης η Γερμανία και οι ισχυρές δημοσιονομικά ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω δυσπιστίας στην ΕΕ που δεν μπόρεσε να προβλέψει και να ανακόψει την κρίση του 2008», σχολίασε ο Ε. Βενιζέλος που πρόσθεσε ακόμη, ότι σήμερα η κυβέρνηση εισάγει την βαριά υποχρέωση της παροχής εγγύησης επί της περιουσίας του λεγόμενου υπερταμείου για 25 δισ. ευρώ που τα έχουν εντάξει οι εταίροι στο χρηματοδοτικό σχήμα των επομένων ετών.

«Που είναι άραγε τώρα οι κήρυκες του νομικού και πολιτικού λαϊκισμού που έλεγαν ότι θα γίνει αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος της δημόσιας περιουσίας και αυτό θα φτάσει μέχρι την Ακρόπολη; Τώρα καταλαβαίνουν από ποιο δίκαιο διέπεται η εγγύηση αυτή των 25 δισ. της δημόσιας περιουσίας, η οποία εκλαμβάνεται ως ιδιωτική και δεν αισθάνονται ντροπή γι’ αυτά που έλεγαν;» είπε ο κ. Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button