Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΕ: Επισκέψεις Μ.Σχοινά και Ι.Γιόχανσον σε Αθήνα και Άγκυρα για την κρίση παράνομης μετανάστευσης

Οι δύο Ευρωπαίοι Επίτροποι που είναι αρμόδιοι για την κρίση παράνομης μετανάστευσης, θα βρεθούν στην Αθήνα και την Άγκυρα στην προσπάθεια να βρεθεί μία λύση.

Ο λόγος για τον Μαργαρίτη Σχοινά και την Ιλβα Γιόχανσον, που θα κάνουν μία μίνι περιοδεία, όπως αναφέρει η Ε.Ε., για συζητήσεις γι’ αυτό το φλέγον θέμα.

«Μαζί με την Ίλβα Γιόχανσον (Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων) θα ξεκινήσουμε μια περιοδεία στις πρωτεύουσες, την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Τουρκία, στην Άγκυρα», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η νέα Επιτροπή υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που ανέλαβε τα καθήκοντά της την Κυριακή, έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και το άσυλο.

Αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τις προτάσεις της στα τέλη του 1ου τριμήνου του 2020 ή στις αρχές του 2ου. Ο Σχοινάς επέμεινε ότι είναι αναγκαία η «αλληλεγγύη» μεταξύ των χωρών στο θέμα αυτό. «Είναι απολύτως άδικο μόνο ορισμένες χώρες-μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να αναλαμβάνουν το δυσανάλογο βάρος της διαχείρισης των αιτημάτων ασύλου, όπως προβλέπει σήμερα ο κανονισμός του Δουβλίνου», είπε.

Μετά την Αθήνα, οι δύο Επίτροποι θα μεταβούν στην Τουρκία, με την οποία η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία, με σκοπό να μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τακτικά «να ανοίξει τις πύλες» προς την Ευρώπη για τους παράνομους μετανάστες αν η χώρα του δεν λάβει πρόσθετη οικονομική βοήθεια.

Η Ίλβα Γιόχανσον σχεδιάζει να έχει διμερείς συναντήσεις με όλες τις χώρες-μέλη και σε ορισμένες από τις επισκέψεις της θα συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο Μ. Σχοινά. Εκτίμησε ότι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού, ιδίως από τη Γερμανία, δείχνουν ότι χώρες μέλη είναι έτοιμες να προχωρήσουν για να ξεμπλοκάρουν την κατάσταση.

Η μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου έχει αποτύχει μέχρι τώρα, κυρίως λόγω της άρνησης των χωρών του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία) να δεχτούν μετανάστες.

Tags
Back to top button