Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΕ: Αυξήθηκαν κατά 72% οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που ζήτησαν άσυλο το 2021

Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζήτησαν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021 αυξήθηκε κατά 72%, κυρίως επειδή εκτοξεύτηκε ο αριθμός των προσφύγων από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Συνολικά ωστόσο, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που έλαβαν προστασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά 5% πέρσι, σύμφωνα με τη Eurostat, η οποία δεν εξηγεί τους λόγους.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, 23.255 ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτήθηκαν άσυλο το 2021, από 13.550 το 2020. Οι περισσότεροι που έφτασαν από το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο, ήταν αγόρια ηλικίας 16-17 ετών. Η οικονομία της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας κατέρρευσε πέρσι και χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών και των άλλων ξένων δυνάμεων.

Mπάιντεν: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία θα συζητήσει με τους ηγέτες της G7

Οι χώρες της ΕΕ παραχώρησαν άσυλο σε 267.360 περιπτώσεις πέρσι. Οι μισοί από τους αιτούντες χαρακτηρίστηκαν πρόσφυγες ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε καθεστώς επικουρικής ή ανθρωπιστικής προστασίας.

Πάνω από το ένα τέταρτο των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου που εγκρίθηκαν προέρχονταν από Σύρους πολίτες και ακολούθησαν οι Αφγανοί και οι Βενεζουελάνοι. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ήταν οι κύριες χώρες υποδοχής τους.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι χώρες της ΕΕ χορήγησαν άσυλο σε 5.070 ασυνόδευτους ανηλίκους, το 34% των οποίων έλαβε καθεστώς πρόσφυγα.

Tags
Back to top button