Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο φινετσάτες αρχαιότητες στο «φως» από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (εικόνα)

Θαυμάσιες αρχαιότητες βγαίνουν από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και μαγνητίζουν το κοινό.


Αυτή τη φορά και μετά από 19 υπέροχα σύνολα αντικειμένων που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, υποδέχεται «δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο».

Στο φως ακόμα δύο αρχαιότητες από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Πρόκειται για ένα κωπήλατο πλοίο χωρίς ιστία, χαραγμένο πριν από 45 αιώνες πάνω σε τηγανόσχημο σκεύος από τη Σύρο και για ένα μοναδικό ομοίωμα λέμβου από χαλκό από την Αγία Ειρήνη της Κέας, που αναπαριστά έναν τύπο σκάφους γνωστού από την μινωική και την θηραϊκή εικονογραφία του 16ου αι. π.Χ. Τα δύο μικρά ομοιώματα πλοίων παρουσιάστηκαν στην «αίθουσα του βωμού» για να παραμείνουν εκεί ως την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.


Τα δύο νέα εκθέματα από Συρο και Κέα

Τα πανάρχαια ταξίδια των θαλασσοπόρων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 30 Αυγούστου, 13 και 27 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή, καθώς και στις 25 Αυγούστου, 1 και 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και στις 13 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τα πανάρχαια ταξίδια των θαλασσοπόρων του προϊστορικού Αιγαίου στη Μεσόγειο και για τις άγνωστες οδύσσειες των Κυκλαδιτών, που δεν έπαψαν να αναμετρώνται με τα κύματα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • 2132144856
  • 2132144889
Tags
Back to top button