Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δροσερή σπιτική φραουλάδα: Μια εναλλακτική λύση

Έχετε βαρεθεί τους ίδιους και τους ίδιους χυμούς; Ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.


Υλικά

8 φλιτζάνια πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες (περίπου 1½ κιλό)

1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού

4 φλιτζάνια ζάχαρη


Σκεύη Μπλέντερ

1 μεγάλη κατσαρόλα

1 σουρωτήρι

1 βαθιά γαβάθα

1 μεγάλο κομμάτι τουλπάνι

1 αποστειρωμένο βάζο

500 γρ., με καπάκι

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κατσαρόλα και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να πάρουν βράση.

2. Καλύπτετε το σουρωτήρι εσωτερικά με διπλό τουλπάνι (που μπορείτε να στηρίξετε στο χείλος με 4 μανταλάκια) και το ακουμπάτε μέσα στη γαβάθα. Αδειάζετε τον πολτό της φράουλας μέσα στο σουρωτήρι και τον αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να στραγγίξει όλος ο χυμός (περίπου 4 φλιτζάνια).

3. Βάζετε πάλι το χυμό που συγκεντρώσατε στην κατσαρόλα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

4. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να πάρει βράση. Το αφήνετε να κοχλάσει για 1 περίπου λεπτό.

5. Ρίχνετε το καυτό σιρόπι στο ζεστό αποστειρωμένο βάζο, αφήνοντας κενό 2 περίπου εκατοστών από το χείλος.

6. Καθαρίζετε το χείλος του βάζου με ένα υγρό πανί και κλείνετε το καπάκι.

7. Αν πρόκειται να καταναλώσετε το σιρόπι το πολύ μέσα σε 10 ημέρες, αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο. Αν, όμως, θέλετε να το φυλάξετε για περισσότερο χρόνο, πρέπει να ρίξετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τόσο νερό όσο για να καλυφθεί το σιρόπι μέσα στο βάζο, να τυλίξετε με μια πετσέτα της κουζίνας το βάζο (για να μη σπάσει με το βρασμό) και να το αφήσετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

*Φραουλάδα θα φτιάξετε διαλύοντας 2 δάχτυλα σιρόπι σε παγωμένο νερό, λεμονάδα ή σόδα

Tags
Back to top button