Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρυμιώτης: Λάθος το χαμηλό όριο του 3% για να μπει κάποιος στη Βουλή

«Εγώ είμαι ο πρώτος που το έχω θίξει εδώ και πάρα πολύ καιρό και πάρα πολλά χρόνια αυτό. Το ότι 17 χώρες στην Ευρώπη έχουν το 5% και άλλες 8 αν δεν απατώμαι έχουν το 4% και οι λίγες, οι πολύ λίγες έχουν το 3% που έχουμε και εμείς. Εγώ πιστεύω ότι είναι λάθος το 3%, διότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό και δημιουργεί προσδοκίες ότι ο καθένας μπορεί να το πάρει αυτό το 3%. Γίνεται μία Βαβέλ» ανέφερε ο Ανδρέας Δρυμιώτης, πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για το σκηνικό που διαμορφώνεται στο πολιτικό τοπίο της χώρας με τον κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και τη συζήτηση που γίνεται για αλλαγή του ποσοστού εισόδου των κομμάτων στο κοινοβούλιο.

«Θα βοηθούσε το 5% να δημιουργηθούν καλύτεροι κομματικοί σχηματισμοί, ούτως ώστε να μπορούμε να μιλάμε και για συνεργασίες. Γιατί είναι άλλο πράγμα το 3% και άλλο το 5%. Είναι σχεδόν διπλάσιο το ένα από το άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρυμιώτης, σημειώνοντας πως διαφορετικά μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε «συνεργασίες τρόμου».  «Τις πιο πολλές φορές, όσο πιο μικρός είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ εκβιάζει» τόνισε.

Γκλέτσος: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο ξεφτίλας


«Εγώ είμαι υπέρ της απόψεως ότι ο Πρόεδρος είναι πρώτος και ότι θα έπρεπε κυριολεκτικά να έχει ένα μεγαλύτερο μπόνους. Πες ότι έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση και ο ένας παίρνει 35 και ο δεύτερος παίρνει 34 και μία άλλη εκλογική αναμέτρηση που ο ένας παίρνει 35 και ο άλλος παίρνει 20, είναι το ίδιο το αποτέλεσμα; Όχι. Άρα μήπως θα έπρεπε αυτός που παίρνει 35 να παίρνει και κάποιο μπόνους από τη διαφορά που έχει από το δεύτερο. Θα μπορούσε να ήταν για κάθε μία μονάδα διαφοράς από το δεύτερο, να παίρνει άλλες δύο έδρες» προσέθεσε ο κ. Δρυμιώτης.

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ο κ. Δρυμιώτης απάντησε θετικά, καθώς, ανέφερε «οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι στο χαρακτήρα μας».

Επιπλέον, επισήμανε την άνοδο της ακροδεξιάς σε διεθνές επίπεδο, που οφείλεται, όπως είπε, και στο μεταναστευτικό. «Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, αυτό είναι το πρόβλημα. Και νομίζω ότι όσο δεν αντιμετωπίζεται, εύκολα λέγεται η λέξη αντιμετωπίζεται, τόσο θα βλέπουμε την ακροδεξιά να θεριεύει. Είναι χώρες οι οποίες ήταν πιο διαλλακτικές στο θέμα του μεταναστευτικού. Και για παράδειγμα αναφέρω τη Σουηδία, η οποία κυριολεκτικά τώρα υποφέρει. Βλέπετε ότι και εκεί που ήταν πολύ χαλαροί και μάλιστα πολύ υπέρ της μετανάστευσης, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. Προσκάλεσαν πρακτικά τους μετανάστες και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους τους» είπε καταλήγοντας ο κ. Δρυμιώτης.

Tags
Back to top button