Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δολοφονία σε ζωντανή μετάδοση στο TikTok: Άνδρας πυροβόλησε 23χρονη

Τα πλάνα δείχνουν τη σοκαριστική στιγμή που η 23χρονη TikToker και αισθητικός πυροβολήθηκε πολλές φορές ενώ έκανε ζωντανή μετάδοση μέσα από το κέντρο αισθητικής της, Blossom the Beauty Lounge, στη μεξικανική πολιτεία Χαλίσκο. Η Μαρκές είχε 95.000 ακολούθους και αναρτούσε βίντεο για την ομορφιά και τον τρόπο ζωής, ορισμένα από τα οποία είχαν σχεδόν 800.000 επισκέψεις.

Η βία κατά των γυναικών είναι αυξημένη στο Μεξικό, όπου οι γυναίκες άνω των 15 ετών δηλώνουν σε ποσοστό 70% ότι έχουν υποστεί κάποια μορφή επίθεσης τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το βίντεο-σοκ

Το βίντεο δείχνει το θύμα χαμογελαστό να κοιτάζει προς στιγμήν έξω από το παράθυρο πριν μια σφαίρα τη χτυπήσει μία φορά στο στήθος και δύο φορές στο κεφάλι.

«Το θύμα ήταν ενεργό και ασκούσε επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημείωσε σε σημερινή της ανακοίνωση η τοπική εισαγγελία.

Η στυγερή δολοφονία διαπράχθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Μάϊου στο κέντρο αισθητικής που ανήκε στη Βαλέρια Μαρκές στο Θαποπάν, προάστιο της Γουαδαλαχάρα, που είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτή βρισκόταν στο μαγαζί της όταν ένας άνδρας μπήκε και, όπως φαίνεται, την πυροβόλησε πολλές φορές με πυροβόλο όπλο, σκοτώνοντάς την», διευκρίνισε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Μέλη της δημοτικής αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο αφού δέχθηκαν κλήση σε γραμμή επειγόντων και επιβεβαίωσαν τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η στιγμή που η influencer δέχεται τους πυροβολισμούς μέχρι που αφήνει την τελευταία της πνοή, καταγράφηκε σε βίντεο που κάνει τον γύρο των social media.

Η βία κατά τον γυναικών στο Μεξικό

Η δολοφονία της Μαρκές είναι ένα ακόμη παράδειγμα της βίας κατά των γυναικών που ενδημεί στο Μεξικό. Το Μεξικό μαστίζεται εδώ και καιρό από τον «ματσισμό» και τη βία κατά των γυναικών, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από σχόλια στο δρόμο μέχρι, στην πιο ακραία μορφή της, επιθέσεις με οξύ και βάναυσες δολοφονίες γυναικών.

Η φρικτή δολοφονία έρχεται επίσης λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο της Μεξικανής υποψήφιας δημάρχου Γεσένια Λάτα Γκουτίερεζ μαζί με τρεις υποστηρικτές της, συμπεριλαμβανομένης της κόρης της, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης της προεκλογικής της συγκέντρωσης.

Η βία κατά των γυναικών είναι αυξημένη στο Μεξικό, όπου οι γυναίκες άνω των 15 ετών δηλώνουν σε ποσοστό 70% ότι έχουν υποστεί κάποια μορφή επίθεσης τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Επίσης όσον αφορά τις γυναικοκτονίες και τις ανθρωποκτονίες από πρόθεση, η χώρα θρηνεί καθημερινά 10 δολοφονημένα κορίτσια και γυναίκες.

Tags
Back to top button