Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Δ.Μιχαηλίδου: Έρχονται αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Τι θα ισχύσει για το επίδομα γέννας (βίντεο)

Στα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Κανένα επίδομα δεν καταργείται. Κάνουμε ενδελεχή χαρτογράφηση των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας και της καταπράυνσης του δημογραφικού προβλήματος» διαβεβαίωσε η υπουργός και σημείωσε ότι στόχος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι και η ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Τα μέτρα για την οικογένεια:

  • Οριζόντιο επίδομα γέννας 2000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, από την 1η Ιανουαρίου 2020

«Αυτά τα χρήματα δεν θεωρούμε ότι είναι ικανή συνθήκη για να αυξηθούν οι γέννες. Είναι μικρή, ουσιαστική βοήθεια για τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους» τόνισε η υπουργός.

Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, για αρχή δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά για να ενισχυθεί η αίσθηση δικαίου, μελετάται να μην δίνονται τα 2000 ευρώ σε οικογένειες με πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα. «Το 90% των συμπολιτών μας θα το λάβει» σημείωσε.

  • Αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη
  • Vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης
  • Προνοιακά κοινωνικά επιδόματα

Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει ενίσχυση του προϋπολογισμού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και καλύτερη στοχοθέτηση – κατανομή των επιδομάτων.

Αλλαγές και στις υιοθεσίες

Σχετικά με το ζήτημα των υιοθεσιών η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους γονείς που θέλουν να προχωρήσουν σε μια υιοθεσία.

«Προσωπικά θα ήθελα να πάρω ουσιαστική ευθύνη. Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ρυθμιστική πλευρά είναι στη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται όμως κι άλλες κινήσεις» δήλωσε προαναγγέλλοντας αλλαγές στον τρόπο των υιοθεσιών.

Tags
Back to top button