Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δείτε το βίντεο υπερπαραγωγή που ανάρτησε ο Ερντογάν για την επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο εις μνήμην της 7ης Οκτωβρίου, την ημέρα που πέρυσι μαχητές της Χαμάς διείσδυσαν εντός του Ισραήλ σκοτώνοντας και απαγάγοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Το τουρκικό βίντεο φαίνεται μία πραγματική υπερπαραγωγή. Δείχνει το όρμα του Τούρκου προέδρου για έναν μελλοντικό κόσμο, στον οποίο η γενοκτονία των Παλαιστίνιων στην Λωρίδα της Γάζας αναγνωρίζεται διεθνώς.

Συγκεκριμένα, το υλικό υποτίθεται πως παρουσιάζει τον κόσμο το έτος 2040. Σε αυτό φαίνονται μουσεία, μνημεία μνήμης και προβολές ταινιών προς τιμήν των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα του εν εξελίξει πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Με αυτήν την δημοσίευση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να δείξει στον μουσουλμανικό κόσμο ότι βρίσκεται στο πλευρό των Παλαιστίνιων και έναντι του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ.

Όπως έχουμε τονίσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, ο Ερντογάν προσπαθεί τον τελευταίο χρόνο να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην Μέση Ανατολή προς όφελός του. Θέλει να καταστήσει την Τουρκία το κράτος που ενώνει τον μουσουλμανικό κόσμο, έτσι ώστε να αυξήσει την επιρροή της Άγκυρας.

Δεν Πείθει τον Κόσμο

Ωστόσο πολλά έθνη της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, όχι μόνο δεν συγκινούνται από αυτές τις δημοσιεύσεις και δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αλλά τις σχολιάζουν καυστικά.

Εύστοχο παράδειγμα είναι μία γελοιογραφία που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένας διάσημος Άγγλος αρθρογράφος με καταγωγή από την Μέση Ανατολή.

Στην εικόνα που δημοσίευσε ο Ερντογάν απεικονίζεται σαν ένα χταπόδι, το οποίο απλώνει τα πλοκάμια του στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε περιοχή ανατολικά της Τουρκίας.

Ένα συννεφάκια πάνω από το πρόσωπο του Ερντογάν γράφει: «Είμαστε μία ειρηνική χώρα», θέλοντας έτσι να δείξει την τραγική ειρωνεία της εξωτερικής πολιτικής του τουρκικού κράτους.

Είναι γνωστό πλέον πως το αναθεωρητικό δόγμα της Άγκυρας βασίζεται στην φράση «μας ανήκουν όλα γύρω από τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας και για αυτό θα τα διεκδικούμε μέχρι να τα αποκτήσουμε».

 

Tags
Back to top button