Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε τις εννέα τροφές που έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι

Τι σού έρχεται στο νου όταν ακούς «βιταμίνη C»; Το πορτοκάλι, σωστά; Κι όμως, υπάρχουν 9 φρούτα και λαχανικά με πολύ μεγαλύτερη ποσότητα του θρεπτικού αυτού συστατικού, ικανού να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πριν τις δούμε, αξίζει να πούμε ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη του εν λόγω θρεπτικού συστατικού είναι 90 μιλιγκράμ για τους άνδρες και 75 για τις γυναίκες. Για χάρη της σύγκρισης, να πούμε επίσης ότι ένα μεσαίο πορτοκάλι παρέχει περίπου 70mg βιταμίνης C.

Φράουλες
85mg/φλιτζάνι

Ανανάς
79mg/φλιτζάνι

Μάνγκο
122mg/φρούτο

Λαχανάκια Βρυξελλών
75mg/φλιτζάνι

Ακτινίδιο
128mg/2 φρούτα

Γκουάβα
377mg/φλιτζάνι

Πιπεριές
95mg η πράσινη
341mg η κίτρινη

Ροδάκινο
140mg/μέτριο φρούτο

Παπάγια
95mg/μικρό φρούτο

Η βιταμίνη C θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό, καθώς είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, ώστε να προστατευόμαστε από ιώσεις και λοιπές λοιμώξεις. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτική δράση και προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, κρατώντας έτσι την επιδερμίδα μας νεανική και σφριγηλή. Παράλληλα, η βιταμίνη αυτή υποστηρίζει τη μεταβολική λειτουργία, συμβάλλοντας στη μεταφορά λιποκυττάρων στα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» του οργανισμού, ώστε το λίπος να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας αντί να συσσωρεύεται στο σώμα.

Tags
Back to top button