Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε τι μπορεί να πάθετε αν πίνετε πολύ ζεστό τσάι!

Η κατανάλωση καυτού τσαγιού μπορεί ενδεχομένως να προκαλεί καρκίνο στο λάρυγγα, σύμφωνα με ερευνητές από το Ιράν.Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αφήνουν τα πολύ ζεστά ροφήματα να κρυώσουν πριν τα καταναλώσουν.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τον καπνό και το αλκοόλ με τον καρκίνο του οισοφάγου και η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο ‘British Medical Journal’ υποδεικνύει ότι τα καυτά ροφήματα μπορεί ενδεχομένως με κάποιον τρόπο να ανοίγουν το δρόμο για την εμφάνιση καρκινικών όγκων.

Όχι πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου
H κατανάλωση τσαγιού σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, σε περισσότερους από 70 βαθμούς Κελσίου, φάνηκε να σχετίζεται με οκταπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο λάρυγγα σε σύγκριση με την κατανάλωση ζεστού ή χλιαρού τσαγιού θερμοκρασίας χαμηλότερης των 65 βαθμών. Έρευνες από τη Βρετανία έχουν αναφέρει ότι οι άνθρωποι προτιμούν να πίνουν το τσάι σε μέση θερμοκρασία 56-60 βαθμών Κελσίου.

Ο Reza Malekzadeh του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης και οι συνεργάτες του μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης τσαγιού 300 ανθρώπων με καρκίνο στον οισοφάγο και 571 υγιών αντρών και γυναικών από την ίδια περιοχή του βόρειου Ιράν. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει από τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου στο λάρυγγα παγκοσμίως, αλλά τα ποσοστά καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ είναι χαμηλά, ανακοίνωσαν οι ερευνητές.

Σχεδόν όλοι οι εθελοντές έπιναν μαύρο τσάι τακτικά, καταναλώνοντας κατά μέσον όρο περισσότερο από ένα λίτρο την ημέρα. Άνθρωποι που έπιναν τακτικά το τσάι τους σε μικρότερο χρόνο από 2 λεπτά μετά το σερβίρισμα, είχαν πενταπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν αυτού του τύπου τον καρκίνο σε σχέση με αυτούς που περίμεναν 4 ή περισσότερα λεπτά.

Κάθε χρόνο πεθαίνουν 500.000 άνθρωποι παγκοσμίως από καρκίνο του οισοφάγου. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ασία, Αφρική και Νότιο Αμερική. Οι καρκινικοί όγκοι του οισοφάγου είναι ιδιαίτερα θανατηφόροι και τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης κυμαίνονται από 12 έως 31%.

Tags
Back to top button