Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε γιατί δε πρέπει ποτέ ξανά να φάτε ντομάτα μαζί με αγγούρι στη σαλάτα

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο συνδυασμός των συστατικών που έχουν γρήγορο και αργό ρυθμό πέψης, δεν είναι καλή ιδέα!

Αυτό γιατί το ελαφρύτερο συστατικό θα καταλήξει να περάσει στο έντερο μόνον όταν το πρώτο είναι πλήρως αφομοιωμένο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη ζύμωση του τροφίμου στο στομάχι σας, κάτι το οποίο μπορεί να δηλητηριάσει ολόκληρο το σώμα. Θα οδηγήσει σε αργή πέψη και ζύμωση σακχάρων και αμύλων, και δεν θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το γεύμα σας όπως θα έπρεπε.

Και κάτι ακόμη

Η διαδικασία της ζύμωσης μπορεί να προκαλέσει αέρια, πρήξιμο και πόνο στο στομάχι, καθώς και εντερικά προβλήματα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Εδώ πρέπει να ξέρετε καλά το εξής: όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα.

Η κατανάλωση φρούτων μετά το γεύμα δεν είναι σίγουρα μια καλή ιδέα! Γιατί; Επειδή τα φρούτα χρειάζονται πολύ χρόνο για να αφομοιωθούν και δεν πρέπει ποτέ να μείνουν πολύ στο στομάχι.

Εάν τα τρώτε μετά το φαγητό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι και τα μακαρόνια με τυρί. Δυστυχώς όμως, ο συνδυασμός αυτός πρέπει να αποφεύγεται.

Πώς λειτουργεί αυτό – τα μακαρόνια είναι πλούσια σε άμυλο, το οποίο έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη, οπότε η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη ζύμωση και περαιτέρω πεπτικά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα μακαρόνια σε συνδυασμό με το κρέας.

Κρέας και τυρί 

Σίγουρα όχι! Γιατί; Επειδή πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε υπερβολική πρωτεΐνη στο ίδιο πιάτο. Επιλέξτε μόνο έναν τύπο πρωτεΐνης ανά γεύμα.

Επίσης, δεν πρέπει να αναμειγνύετε ψωμί με χυμό πορτοκαλιού, καθώς το οξύ που απαιτείται για την πέψη του χυμού μπορεί να καταστρέψει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την πέψη του αμύλου.

Τα λαχανικά και το τυρί είναι ένας άλλος συνδυασμός που πρέπει να αποφύγετε. Η κατανάλωση αυτού του συνδυασμού θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο φούσκωμα.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τρώνε μπανάνες μαζί με γάλα, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης σημαντικά.

Μπορεί τέλος να συνηθίζετε να προσθέτετε φρούτα σε γιαούρτι για πρωινό, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει την πέψη σας και θα βλάψει την εντερική χλωρίδα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την προσθήκη ανανά στο γιαούρτι, ο οποίος ενισχύει τα ενεργά συστατικά που προκαλούν δηλητηρίαση.

Tags
Back to top button