Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλώμα οδήγησης: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί για τις αλλαγές

Πιο συγκεκριμένα, οι τρόπου έκδοσης του νέου διπλώματος είναι δύο. Ο ένας είναι ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr και με μόνο λίγα κλικ και ό έτερος – δια ζώσης για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία – σε ΚΕΠ ή στις αρμόδιες υπηρεσίες της εκάστοτε Περιφέρειας.

Μέσω του gov.gr

Ο οδηγός θα χρειαστεί:

-να συμπληρώσει τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

-να επισυνάψει φωτογραφία και δείγμα της υπογραφής (δίνεται η δυνατότητα χρήσης του myphoto)

-το κατάλληλο παράβολο (η εφαρμογή οδηγεί στην έκδοση και πληρωμή του)

-να συμπληρώσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) και το τηλέφωνό

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα λάβει ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Την άδεια θα την παραλάβει ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός από την Περιφέρεια, παραδίδοντας την άδεια οδήγησης παλιού τύπου.

Δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

-Αίτηση αλλαγής παλιού διπλώματος

-Απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος ελληνικού διαβατηρίου ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας

-Δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου χωρίς γυαλιά διαστάσεων 4×6 εκ.

-Ένα e-παράβολο των 30 ευρώ για την εκτύπωση του νέου διπλώματος

Πόσο διαρκεί κάθε κατηγορία διπλώματος

Το νέου τύπου δίπλωμα οδήγησης έχει χρονική διάρκεια 15 ετών για τις κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, Β1 και ΒΕ. Μετά τα 15 χρόνια θα πρέπει να γίνεται συνεχής ανανέωση, κάθε 15 χρόνια, μέχρις ότου ο οδηγός συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες C, CΕ, C1, C1Ε, D, DΕ, D1 και D1Ε το νέο δίπλωμα οδήγησης ισχύει για 5 χρόνια. Ομοίως, ο οδηγός θα πρέπει να ανανεώνει κάθε 5 χρόνια το δίπλωμα του έως ότου κλείσει τα 65 χρόνια.

Από την συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών και μετά, για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων, η ισχύς τους δεν επιτρέπεται να υπερβεί τα 3 χρόνια από την ημέρα της επιτυχούς εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς για την χορήγηση οποιασδήποτε κατηγορίας ή από την ημέρα της ανανέωσης της κατηγορίας, ανάλογα την περίπτωση.

Tags
Back to top button