Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτική σύμβουλος Αθηναίων: Γίναμε Καμπούλ με τις πινακίδες στα αραβικά

Σε πρόσφατη τοποθέτησή της, η Ελένη Παπαδοπούλου, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Η Αθήνα ΜΑΣ», αναφέρθηκε έντονα στο ζήτημα των παράνομων πινακίδων/επιγραφών καταστημάτων στα αραβικά κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων λογοδοσίας και ελέγχου του Δήμου Αθηναίων.

Η κριτική και οι βασικές θέσεις που ανέπτυξε αναφέρουν την παραβίαση της υπάρχουσας νομοθεσίας. Η ίδια τόνισε ότι σε κάθε συμβούλιο εξετάζονται πρόστιμα για παράνομες, υπερμεγέθεις επιγραφές («τσαντιροεπιγραφές»), οι οποίες στην πλειονότητά τους ανήκουν σε αλλοδαπούς ιδιοκτήτες και είναι γραμμένες αποκλειστικά στα αραβικά, τοποθετημένες ακόμη και πάνω σε κολώνες.

Εμφύλιος στη ΝΔ! Ο Σαμαράς κατηγορεί Μαρινάκη για σκοτεινές δοσοληψίες Predator

Η κ. Παπαδοπούλου καταγγέλει την αδράνεια του Δήμου Αθηναίων, ενώ υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν επέβαλλε για χρόνια τα προβλεπόμενα πρόστιμα, είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω κυκλωμάτων που «καταχώνιαζαν» τις εκθέσεις και τις καταγγελίες, συμβάλλοντας έτσι στην γκετοποίηση της πόλης.

Η δημοτική σύμβουλος μίλησε για υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ολόκληροι κεντρικοί δρόμοι και συνοικίες της Αθήνας έχουν χάσει την αισθητική τους και θυμίζουν πόλεις της Ασίας (όπως το Μπαγκλαντές ή το Καμπούλ).

Σημείωσε ότι βάσει των εισηγητικών εγγράφων, μεσολαβεί τεράστιο χρονικό διάστημα από τη βεβαίωση της παράβασης μέχρι την πραγματική επιβολή και εκτέλεση του προστίμου.

Η ίδια ανέφερε: "Σε κάθε συνεδρίαση του συμβουλίου, επιβάλλονται πρόστιμα σε καταστήματα για παράνομες πινακίδες. Η πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί (μετανάστες), αφού αυτοί είναι που παραβίασαν κυρίως τη νομοθεσία με πρόχειρες πινακίδες, τεράστιων διαστάσεων, στα αραβικά, σε στύλους, με διαφημίσεις,  δύσκολα βρίσκεις κάτι νόμιμο εκεί γύρω. Ο Δήμος, λόγω του δικτύου που είχε απλώσει τα πλοκάμια του και έθαβε παράπονα ή αναφορές ή πρόστιμα, είτε από αδιαφορία είτε ακόμα και από υποστήριξη της γκετοποίησης, δεν τους είχε επιβάλει ποτέ πρόστιμο. Το αποτέλεσμα είναι ότι ολόκληροι κεντρικοί δρόμοι και κεντρικές γειτονιές μοιάζουν τώρα με Μπαγκλαντές, Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ.

Μόλις συγκέντρωσαν το δίκτυο και μπήκα κι εγώ στο συμβούλιο -γιατί δεν βλέπω κανέναν άλλο να ενδιαφέρεται για αυτό το θέμα- άρχισαν να εμφανίζονται τα πρόστιμα, αυτά που περνούν από την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ σκίζει τα ρούχα του, ο Κωνσταντίνου και μερικοί από τον Δούκα,  λέγοντας ότι μόνο οι αλλοδαποίπληρώνουν πρόστιμα. Τι είδους πογκρόμ γίνεται σε ορισμένες γειτονιές. Τι είδους ζωή δίνουν αυτά τα καταστήματα. Τι είδους ρατσισμός είναι αυτός.

Σαδισμός στην Κρήτη! 42χρονη χτυπούσε με ρόπαλο 55χρονη-Της έκοψε τα μαλλιά με μπαλτά (βίντεο)

Κάποιοι δεν θέλουν οι ξένοι να πληρώνουν πρόστιμα. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα μίνι μάρκετ, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας που ανήκουν σε ξένους σε περιοχές γκέτο δίνουν ζωή. Κάποιοι κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο και μας περνούν για ανόητους. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να πλάθουν τα παραμύθια τους. Δεν μπορούν άλλο.

Έχω βίντεο από κάθε συνεδρία. Θα τα ανεβάσω για να δείτε τι είδους διαστρέβλωση της πραγματικότητας συμβαίνει και τι θέλουν κάποιοι για την πόλη. Θέλουν να μας διώξουν". 

Οι ξενόγλωσσες επιγραφές σε καταστήματα της Αθήνας είναι συχνό φαινόμενο σε περιοχές όπως η Ομόνοια, η Πλατεία Βάθης και ο Άγιος Παντελεήμονας, λόγω των τοπικών πληθυσμιακών ομάδων. Νομικά, η αναγραφή των επιγραφών στα ελληνικά είναι υποχρεωτική, αλλά επιτρέπεται η παράλληλη χρήση ξένης γλώσσας ή αραβικών χαρακτήρων.

Tags
Back to top button