Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διατροφή κατά του καρκίνου: Ποιες τροφές τον καταπολεμούν

Μια διατροφή πλούσια σε τροφές που έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως έχουν αντικαρκινική δράση, βοηθά τον οργανισμό να προστατευτεί από τις διάφορες μορφές της ασθένειας.

Εντάσσοντας στη διατροφή σας προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας και περιορίζοντας τις επεξεργασμένες τροφές, το κόκκινο κρέας, το αλάτι, τη ζάχαρη και τις περιττές θερμίδες, είναι δυνατό να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Παρακάτω θα δείτε έξι υπερτροφές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο:

Μπρόκολο:

Περιέχει σουλφοραφάνη, η οποία προάγει τη δράση προστατευτικών ενζύμων και στοχεύει στα καρκινικά βλαστοκύτταρα.

Μαύρα σμέουρα:

Περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την ανάπτυξη των προκαρκινικών κυττάρων.

Ντομάτες:

Το λυκοπένιο της ντομάτας δρα ενάντια στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο ενδομήτριο, στους πνεύμονες και στο στομάχι.

Καρύδια:

Οι φυτικές στερόλες του γευστικού ξηρού καρπού επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Σκόρδο:

Περιέχει φυτοχημικές ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των νιτροζαμινών, χημικών ουσιών που συμβάλλουν στον καρκίνο του στομάχου.

Φασόλια:

Αυξάνουν τα επίπεδα ενός λιπαρού οξέος που ενδεχομένως προστατεύει από τον καρκίνο.

Tags
Back to top button