Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διαιτολόγος αποκαλύπτει ποιο είναι το πιο υγιεινό ψωμί

Ξέρουμε, έχεις κι εσύ μπερδευτεί. Ποιο ψωμί να διαλέξεις όταν στέκεσαι μπροστά στην τεράστια γκάμα του φούρνου ή του σούπερ μάρκετ;

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο, Keri Glassman, το πιο υγιεινό ψωμί είναι το πολύσπορο, καθώς είναι φτιαγμένο από αλεύρι ολικής αλέσεως, περιέχει θρεπτικούς σπόρους και ούτε ίχνος ζάχαρης. Πολλές φορές μάλιστα περιέχει και αλεύρια οσπρίων, που αυξάνουν τη συνολική πρωτεϊνική του αξία, όπως υποστηρίζει η διαιτολόγος.

Όσον αφορά τα συσκευασμένα ψωμιά, γενικά τρια πράγματα προτείνει να προσέξεις, πριν βάλεις κάποιο στο καλάθι σου: Να μην περιέχει ζάχαρη και πρόσθετα.

«Φύλαξε τη ζάχαρη για όταν θα θέλεις ένα μπισκότο, όχι μια φέτα ψωμί», λέει. Σημαντικό είναι επίσης να προσέχεις το πόσο αλάτι περιέχει. Η ιδανική ποσότητα είναι 100-200mg.

Όσο για το ποιο θεωρεί το χειρότερο ψωμί; Το λευκό φυσικά, καθώς δεν έχει καμία ουσιαστική θρεπτική αξία.

Tags
Back to top button