Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δες πόσο «αντέχουν» τα αβγά στο ψυγείο

Σας έχει τύχει ποτέ να ανοίξετε το ψυγείο για να πάρετε αβγά, αλλά να μη θυμάστε πόσο ακριβώς καιρό τα έχετε εκεί;

Αυτά τα αβγά καλό είναι να μη τα χρησιμοποιήσετε και να τα πετάξετε. Τα αβγά, άλλωστε, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό όχι μόνο λόγω της διατροφικής αξίας του, αλλά και ως προς την ευαισθησία του και τη συντήρησή του.

Τα βραστά αβγά διατηρούνται το πολύ για μία εβδομάδα στο ψυγείο, καθώς κατά το βράσιμο χάνονται τα έλαια που βρίσκονται στο τσόφλι και προστατεύουν το αβγό από τα βακτήρια. Αφού τα καθαρίσεις, καλό θα ήταν να τα φας την ίδια μέρα.

Όσον αφορά στα ωμά αβγά, αφού τα σπάσεις, θα πρέπει να φαγωθούν μέσα σε δύο μέρες. Τα ωμά μη σπασμένα αβγά μπορούν να διατηρηθούμε στο ψυγείο συνήθως για ακόμα τρεις εβδομάδες μετά την ημερομηνία συνιστώμενης πώλησης και τέσσερις εβδομάδες μετά την ημερομηνία συσκευασίας τους.

Εάν θέλεις να ελέγξεις εάν τα αβγά είναι φρέσκα, μπορείς να δοκιμάσεις το κλασικό κόλπο με το νερό. Γέμισε ένα ποτήρι με κρύο νερό και προσεκτικά ρίξε το αβγό μέσα. Εάν βουλιάξει, τότε είναι φρέσκο και ασφαλές για κατανάλωση. Εάν πάλι επιπλέει, τότε έχει χαλάσει και θα πρέπει να το πετάξεις.

Tags
Back to top button