Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δεν θέλεις να ξέρεις γιατί πρέπει πάντα να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

To ήξερες ότι προσθέτοντας μπαχαρικά στο φαγητό σου μπορεί να το γεμίζεις όχι μόνο γεύση, αλλά και…έντομα;


Τα μπαχαρικά σου πολύ πιθανό να «φιλοξενούν» μια ποικιλία από παράσιτα. Σύμφωνα με τη Huffington Post, δεν είναι ασυνήθιστο να βρoύμε μια αποικία εντόμων σε μπαχαρικά, όπως η πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και η σκόνη τσίλι. Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί μοιράζονται επίσης την αγάπη σου για κουρκούμά, κόλιανδρο, κύμινο, μάραθο και ξηρό τζίντζερ. Μερικά από αυτά τα ζουζουνάκια έχουν το μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού, ενώ δεν είναι και απίθανο να συναντήσουμε και σκουληκάκια (πρόνυμφες), σύμφωνα με τη Huffington Post.

Γιατί όμως όλα αυτά βρίσκουν καταφύγιο στα μπαχαρικά μας; «Γιατί τα μπαχαρικά είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες», δήλωσε στη ο εντομολόγος, Jody M. Green. «Τα παράσιτα αγαπούν ιδιαίτερα τα προϊόντα που παράγονται από τις αποξηραμένες γλυκές πιπεριές, το τσίλι, το κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα και το καγιέν. Η οικογένεια πιπεριών φαίνεται να περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής τους», ανέφερε.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να απαλλαγείς από όλα αυτά; Πρώτα απ’ όλα βεβαιώσου ότι η συσκευασία του προϊόντος που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ δεν έχει σκισίματα, όπως συμβουλεύει ο Dr. Green. Μόλις πας στο σπίτι βάλε όλα τα μπαχαρικά στην κατάψυξη για 4 μέρες, πριν τα αποθηκεύσεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

olivemagazine


Tags
Back to top button