Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

«Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό» δήλωσε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Σ.Τερζούδης

«Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα διαφορετικό», δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ΠΣ, Σωτήρης Τερζούδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «αντιμετωπίσαμε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο μηχανισμός έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και αυτές αξιοποιήθηκαν πλήρως. Ο χρόνος που χρειάστηκε από την εκδήλωση της πυρκαγιάς μέχρι την απόληξη της ήταν κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα». 

Ο αντιστράτηγος Τερζούδης σημείωσε ακόμα ότι τη χρονική στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές επικρατούσαν στην Αττική θυελλώδεις άνεμοι που οι ριπές τους έφταναν  τα 100-120χλμ την ώρα. «Η διαδικασία ήταν η ενδεδειγμένη καμιά φορά όμως οι φυσικές καταστροφές ξεπερνούν τον κρατικό μηχανισμό», τόνισε ακόμα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης. 

Απαντώντας στη συνέχεια, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος υποστήριξε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής του Ματιού. «Ο επικεφαλής της πυρκαγιάς με διαβεβαίωσε ότι έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός. Ο κανονισμός κάνει λόγο για οργανωμένη αποχώρηση» σημείωσε και διερωτήθηκε πώς θα εκκενωνόταν μία τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. 

«Όλη η διάρκεια του φαινομένου είναι μιάμιση ώρα. Τι σημαίνει το "εγκαίρως;". Μιλάμε για πολεοδομικό συγκρότημα 15-20.000 κατοίκων. Δεν υπάρχει προηγούμενο εκκένωσης σε πολεοδομικά συγκροτήματα με τέτοιο πληθυσμό. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μην αδικούμε και κανέναν», παρατήρησε ακόμα ο ίδιος.

«Η λέξη ικανοποιημένος δεν ταιριάζει μετά από τέτοια τραγωδία. Είμαι δυστυχισμένος» πρόσθεσε ο αντιστράτηγος Τερζούδης, ενημερώνοντας ότι στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής διατέθηκαν 40 πυροσβεστικά οχήματα. Σε άλλη ερώτηση, για τη χρήση των εναερίων μέσων, σημείωσε ότι «το σύνολο σχεδόν του εθνικού εναέριου στόλου συμμετείχε στην πυρκαγιά».
 

Tags
Back to top button