Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΔΕΗ και κυβέρνηση έδωσαν τα «χέρια» για τα χρέη της πρώτης προς το δημόσιο

Σε συμφωνία για διευθέτηση των οφειλών του Δημοσίου από κατανάλωση ρεύματος, αλλά και για την τιμολόγηση των καταναλώσεων εφεξής, κατέληξαν η ΔΕΗ με την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, από τα 120 εκατ. ευρώ που ήταν οι οφειλές καταβλήθηκαν τα μισά, ενώ για τα υπόλοιπα είναι σε εξέλιξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντιστοίχιση του χρέους με τους επιμέρους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να εξοφληθούν και αυτά.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συμφωνία για την τιμολόγηση της κατανάλωσης του 2018 προβλέπει ότι το Δημόσιο θα αντιμετωπίζεται ως ένας μεγάλος πελάτης προκειμένου, εκτός από τις εκπτώσεις συνέπειας (15%) και προκαταβολής της αξίας της κατανάλωσης (6%), να λαμβάνει και πρόσθετη έκπτωση λόγω όγκου κατανάλωσης, κατά τη λογική που ισχύει για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Έτσι, η συνολική έκπτωση σε σχέση με το βασικό τιμολόγιο διαμορφώνεται στο 25-26%.

 

Tags
Back to top button