Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Chatpicorg: Έπεσε το site της ντροπής που διαπόμπευε γυναίκες

Το site της ντροπής, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο Twitter, με τους χρήστες να ζητούν την παρέμβαση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς διαπόμπευε γυναίκες και άτομα της LGBTQI+ κοινότητας, φαίνεται πως «έπεσε», σηματοδοτώντας μια πρώτη νίκη όλων όσων αντέδρασαν και κινητοποιήθηκαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το chatpicorg ήταν ένας ιστότοπος, βγαλμένος από τα πιο σκοτεινά ένστικτα του ανθρώπινου είδους, στον οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ανεβάσει φωτογραφίες κυρίως γυναικών, σε πολύ προσωπικές τους στιγμές, χωρίς φυσικά να έχουν τη συγκατάθεσή τους, εξυπηρετώντας τους άρρωστους σκοπούς της εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn). Ωστόσο, εδώ και λίγες ώρες, εάν κάποιος προσπαθήσει να μπει στη σελίδα, θα αντικρίσει το παρακάτω μήνυμα, ένα μήνυμα που σκορπά ανακούφιση σε όσες γυναίκες, θηλυκότητες και LGBTQI+ άτομα κακοποιήθηκαν σε αυτό τον ιστότοπο

chatpicorg

Πρωτοβουλίες ενάντια στις ιστοσελίδες εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου

Πρωτοβουλίες για τη δίωξη των υπευθύνων και την απαγόρευση ιστοσελίδων, τόσο με καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου με κατάθεση ερώτησης αναλαμβάνουν τρεις τομεάρχες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης  και Μάριος Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από όλους μας, δεν συνεπάγεται την παράνομη, ανεξέλεγκτη και αήθη χρήση του, πίσω από την ανωνυμία όσων δρουν, με πρωτοφανή εκδικητικό, απάνθρωπο και εκβιαστικό τρόπο.

Ενημερωθήκαμε από άρθρα αλλά και από δημοσιεύσεις συμπολιτών μας στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ότι σε ιστοσελίδα αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή των χρηστών. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χώρος εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου που αναρτά φωτογραφίες ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

Είναι καθήκον μας, να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, να αναδείξουμε τους υπεύθυνους που τα καταπατούν, να εμποδίσουμε την εγκληματική δράση, να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας, γυναίκες αλλά και άνδρες,  που πέφτουν θύματα εκβιασμών και εκδίκησης, μέσω ανώνυμης, παράνομης χρήσης του διαδικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες που μπορεί να έχει η συνέχιση τέτοιων δράσεων, στην ζωή μιας γυναίκας και την πορεία μιας κοινωνίας, , η αναπαραγωγή σεξιστικών, αναχρονιστικών στερεοτύπων και η ανεξέλεγκτη λειτουργία τέτοιων ηλεκτρονικών πλατφορμών, με σκοπό το οικονομικό κέρδος.

Σε αυτό το πλαίσιο καταθέτουμε τις επόμενες ημέρες καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανεύρεση των υπευθύνων και την απαγόρευση δημοσιοποίησης του εκβιαστικού περιεχομένου και ερώτηση στο Κοινοβούλιο για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά και για την αντιμετώπιση αντίστοιχων παράνομων ενεργειών. Στόχος μας να απαγορεύονται «άμεσα» η συγκεκριμένη και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες τουλάχιστον στη χώρα μας. Παράλληλα πρέπει να αποκλειστεί και η πρόσβαση μέσω άλλης χώρας οπότε η Ε.Ε. με τη συνδρομή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ΕNISA) που εδρεύει στην Αθήνα, να ασκήσει το συμβουλευτικό και συντονιστικό του ρόλο στο να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, τον εντοπισμό οποιασδήποτε αντίστοιχης ιστοσελίδας και απαγόρευσης της δράσης εκβιαστών αποτελεί κοινωνικό και πολιτικό μας καθήκον. Οι πολίτες δεν θα μείνουν μόνοι τους απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, και τους καλούμε να μας ενημερώνουν και ταυτόχρονα να καταγγέλλουν-με σεβασμό της ανωνυμίας τους, στις αρμόδιες αρχές οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια υποπέσει στην αντίληψή τους».

Tags
Back to top button