Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

CDC: Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού δεν χρειάζεται να κάτσουν καραντίνα αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

To Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού μπορούν να παραλείψουν την καραντίνα εάν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από τον ιό.

Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα αυτά πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις. Απλά δεν είναι απαραίτητη να καραντίνα, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο τις σχετικές οδηγίες.

«Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που πληρούν τα κριτήρια δεν θα απαιτείται πλέον να τεθούν σε καραντίνα μετά από έκθεση σε κάποιον που έχει μολυνθεί με COVID-19», γράφει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην ιστοσελίδα του με τις οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό.

«Τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν εκτεθεί σε κάποιο ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 δεν υποχρεούνται να μπουν καραντίνα εάν πληρούν όλα τα ακόλουθα κριτήρια», εξηγεί το «CDC».

Ποια είναi τα κριτήρια: Θα πρέπει να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, δηλαδή να έχουν κάνει και τις δόσεις του εμβολίου όπως επίσης και να έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.

Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζονται 15 ημέρες για να αναπτυχθεί πλήρης ανοσία μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Αλλά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) επισημαίνει ότι η προστασία μπορεί να εξασθενίσει μετά από τρεις μήνες.

«Κατά συνέπεια, όσοι έκαναν την τελευταία τους δόση πριν από τρεις μήνες ή περισσότερο, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα εάν εκτεθούν σε ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Θα πρέπει επίσης να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα», όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Tags
Back to top button